Haberler

Diyarbakır'da Vahşice Katledilen Gençler

IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesine ilişkin gözaltına alınanların sevk edildiği adliye binası önünde bekleyen bir grup kendilerine laf atıldığı gerekçesiyle yoldan geçen araçlardaki bazı yolcuları darbetti Polisin müdahale ettiği grup daha sonra dağıldı.

6-7 Ekim'de IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesine ilişkin gözaltına alınanların sevk edildiği adliye binası önünde bekleyen bir grup kendilerine laf atıldığı gerekçesiyle yoldan geçen araçlardaki bazı yolcuları darbetti.

Kurban Bayramı'nda bir dernek tarafından hazırlanan kurban eti paketlerini yoksullara dağıtırken saldırıya uğrayan Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş'in öldürülmesiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 kişiden 10'unun savcılıktaki işlemleri sürüyor.

Bu sırada adliye önünde bekleyen bir grup kendilerine laf atıldığı iddiasıyla yoldan geçen bir minibüsü durdurdu. Minibüse girerek bazı yolcuları darbeden grup daha sonra bir belediye otobüsüne de saldırıda bulundu.

Polisin müdahale ettiği grup olayı görüntülemeye çalışan gazetecilere de saldırdı.

Grup adına açıklama yapan Hüseyin Dakak'ın babası Öztekin Dakak, kendilerine destek vermek için adliye önünde bekleyen herkese teşekkür ederek, bazı zanlıların tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiğini, bu nedenle adliye önünde beklemeye gerek kalmadığını belirtti.

Grup daha sonra dağıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title