Haberler

Diyarbakır'da Vahşice Katledilen Gençler

Diyarbakır'da IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde öldürülen Yasin Börü ve arkadaşlarının sığındığı evin sahibi ile babası da tutuklananlar arasında yer aldı Mahkemedeki sorguda, soruşturma dosyasındaki 2 gizli tanık ile olaydan yaralı kurtulan Y.E, evdeki kadının kendilerine su verdiğini, ev sahibi H.O'nun ise dışarıdaki saldırganlara "Gelin buradalar" diye seslendikten sonra aşağı evin anahtarını atarak, diğer şahısların da eve girmesini sağladığını anlattı.

AZİZ ASLAN - Diyarbakır'da 6-7 Ekim'de IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde öldürülen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş'in sığındığı evin sahibi ile babası da tutuklananlar arasında yer aldı.

Alınan bilgiye göre, Kurban Bayramı'nda bir dernek tarafından hazırlanan kurban eti paketlerini yoksullara dağıtırken saldırıya uğrayan Börü ve arkadaşlarının öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan biri çocuk 8 kişi arasında ev sahibi H.O. ile babası H.O'nun da olduğu öğrenildi.

Sevk edildikleri Diyarbakır 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde atılı suçlamaları kabul etmeyen baba ve oğlu, 4 kişinin öldürülmesiyle ilgilerinin bulunmadığını savundu.

- "IŞİD'cisiniz, çabuk evimi terk edin"

Mahkemedeki sorguda, soruşturma dosyasındaki 2 gizli tanık ile olaydan yaralı kurtulan Y.E'nin beyanları okundu. Yaralı şahsın beyanlarında, şüpheli H.O'nun sığındıkları evin tuvaletinde kendisine vurduğunu ileri sürdü.

Y.E, evdeki gruptan kaçarken merdivende bir gruba yakalandığını, saldırganların, "Öldürmeyip, ibret olsun diye bırakalım" sözlerine karşılık, şüpheli H.O'nun "Ellerini ve ayaklarını bağlayın, öldürelim, yakalım" dediğini iddia etti.

Sığındıkları evde bulunan kadının kendilerine su verdiğini, şüpheli H.O'nun eve girdiğinde cebinden bıçak çıkartarak, "Siz kimsiniz? Evimde ne arıyorsunuz?, IŞİD'cisiniz, çabuk evimi terk edin" dediğini öne süren Y.E. beyanlarında şunları dile getirdi:

"Ev sahibi H.O. telefonla dışarıyı arayarak, 'Benim evimdeler, siz binayı boşaltın, onlar da gidecekler" diyerek telefonu kapattıktan sonra, 'Gelin buradalar' diye bağırarak kalabalığı topladı. Ev sahibi H.O. üst kattan iple aşağı inen şahsa evin anahtarını atarak, diğer şahısların da eve girmesini sağladı."

Gizli tanıkların beyanı

Gizli tanıklar Kanarya 1 ve Zümrüt, dosyadaki beyanlarında diğer şüpheli A.P'nin, şahısların öldürülmesi olayında eylemci grupları yönettiği, yüksek sesle "Bunlar IŞİD'ci, IŞİD'ciler buraya kaçtı, yakalayın" şeklinde grubu yönlendirdiğini iddia etti.

Şüpheli H.O. savunmasında yaşanan olayda mağdur olduğunu savunarak, anahtarı kimseye vermediğini, rehin alındığını ileri sürdü.

Beyanlarında, "Polisi aramama rağmen 3 saat boyunca gelmedi. Bizi teşhis eden Y.E'nin beyanlarını kabul etmiyorum" ifadelerine yer veren H.O, şunları kaydetti:

"Anahtarı ben içeri girerken benden almışlardı. Olaya karışmadım, anahtarı da kimseye vermedim. Anahtarı benden alan şahıslar evin bana ait olduğunu biliyorlardı. Eve girdiğimde etrafımı sardılar, anahtarı zorla aldılar. Eşim ve çocuklarımla yatak odasına saklandık. İçeride olayı gerçekleştiren şahısları görmedim. Her iki taraftan da şikayetçiyim. Olayda mağdurum ancak suçlu duruma düştüm."

"Gizli tanık ve müşteki ifadesi örtüşüyor"

Mahkeme, saldırıda yaralanan Y.E. ile gizli tanık beyanlarının birbiriyle örtüştüğü ve dosyada "kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller" bulunduğu gerekçesiyle şüphelilerin tutuklanmasını kararlaştırdı.

Soruşturma dosyasında gözaltına alınan ve tutuklanan şahısların iletişim bilgilerinin kayda alınmasına ilişkin tutanaklar, teknik araçla izleme takip, arama, yakalama ve fotoğraf teşhis tutanakları, mağdur ve müşteki beyanları ile doktor ve otopsi raporlarının yer aldığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında 17 kişiden biri çocuk 8 kişi tutuklanırken, 9 kişi serbest bırakılmıştı.

Önceki gün gözaltına alınan 17 kişiden 3'ü çocuk 10'u adliyeye sevkedilirken, olayla ilgili aranan 7 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise sürüyor. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Kurban Bayramı Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title