Haberler

Diyarbakır'da Uyuşturucu ile Mücadele Atağı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü uyuşturucuyla mücadelede halkı bilgilendirme etkinliğinin ardından polisler sokaklarda broşür dağıttı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü uyuşturucuyla mücadelede halkı bilgilendirme etkinliğinin ardından polisler sokaklarda broşür dağıttı. Narkotik timlerinin eşzamanlı düzenlediği operasyonda ise 100 kilogram esrar ele geçirildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü son zamanlarda vatandaşların yoğun şikayetlerini dikkate alarak, kent genelinde uyuşturucu ile topyekun mücadele başlattı. Çalışma kapsamında Şeyh Said Meydanı'nda 'Diyarbakır'da polis halk uyuşturucu ile mücadelede el ele' konulu bir bilgilendirme çalışması yapıldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nün de katıldığı tanıtım toplantıya, polis müdürleri çok sayıda vatandaş ve polisler katıldı. Diyarbakır'da çocukları PKK'ya katıldığı için eylem yapan aileler de toplantıya katılarak polise destek verdi.

Toplantıda konuşan Emniyet Müdürü Böğürcü, uyuşturucu ile topyekun mücadele yapılması gerektiğini belirterek, "Diyarbakır önemli bir genç nüfusu barındırmaktadır. Böyle bir ortamda belirli suç örgütlerinin şehrimizde yaptıkları kanun dışı eylemlerde gençleri hedef olarak kullanma yolunda olma çabaları gençliği tehlike altına sokmaktadır. Bu tehlikenin önlenmesi için emniyet teşkilatımız çok sayıda toplumsal projeyi hayata geçirmektedir. Projenin temel hedefinde ise gençlerimize karşı suçları tespit ederek suçun oluşmasını önlemek için gerekli tedbirleri almaktır" dedi.

6 AYDA 11 TON ESRAR ELE GEÇTİ

Suç örgütlerinin önemli finans kaynaklarından biri olan uyuşturucunun tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde, özellikle gençleri tehdit ettiğini belirten Böğürcü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uyuşturucuya sıfır tolerans prensibiyle yaptığımız operasyonlar çerçevesinde 2014 yılının ilk 6 ayında 11 ton 628 kilogram esrar, 6 bin 367 extasy hap, 3 bin 103 gram eroin ele geçirildi. Düzenlenen 680 ayrı operasyonda bin 20 kişi hakkında uyuşturucu madde suçlarından işlem yapılmıştır. 2013 yılında ülke genelinde ele geçirilen esrarın yaklaşık yüzde 40'ı ilimizde ele geçirilmişti. Bu istatistiki rakamlar şehrimizde uyuşturucu ile mücadelenin önemini ortaya koymaktadır. Diyarbakır adının uyuşturucu ve suç örgütleriyle gündeme gelmemesi için yapılan operasyonların özellikle medyada paylaşılması sürecinde hassasiyet gösterilmektedir. Diyarbakır'da polis-halk uyuşturucuyla mücadele el ele projemizle birlikte teşkilatımızın siz değerli halkımızla var olan yakın iletişiminin daha ileri düzeye taşınacağına inanıyoruz. Diğer gelişmiş ülkelerin polis teşkilatlarında olduğu gibi suçun meydana gelmeden önce önlenmesi temel prensibimizdir. Bunun için toplumun desteği çok önemlidir. Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde madde bağımlılığı konusunda düzenlediğimiz 30 konferansta öğrencilerimiz başta olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerine yaklaşık 2 bin kişiye ulaştık."

Yapılan konuşmaların ardından Dağkapı semtinden yürümeye başlayan polis ekipleri, sokaktaki vatandaşlara uyarıcı broşür dağıttı. Sokakta uyuşturucu ile ilgili bir konu görülmesi halinde 155 polis imdat telefonunu aramaları istenen vatandaşlar da, uygulamadan çok memnun olduklarını söyledi.

Bilgilendirme çalışmasının başladığı saatlerde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin değişik yerlerinde yaptığı operasyonda 100 kilo esrar ve ruhsatsız bir tabanca ele geçirildi. Ele geçirilen esrar ile ilgili bir şüphelinin de gözaltına alındığı belirtildi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Halis Böğürcü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title