Haberler

Diyarbakır'da Türk Bayrağının İndirilmesi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca Türk bayrağını indiren sanık hakkında hazırlanan iddianame 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi İddianamede, sanık Ömer M. hakkında "terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek", "devletin egemenlik ve alametlerini alenen aşağılama" ve "askeri yasak bölgeye girme" suçlarından 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

Diyarbakır'da Türk bayrağını indiren sanık hakkında hazırlanan iddianame 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca bir süre önce hazırlanan ancak bazı eksiklikler nedeniyle iade edilen iddianame, yeniden düzenlenerek 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu.

Mahkeme, yaptığı incelemenin ardından iddianameyi kabul etti. İddianamede, 7 Haziran 2014'te Lice ilçesinin Fisovası mevkisinde Diyarbakır- Bingöl karayolunu trafiğe kapatan gruba güvenlik güçlerince müdahale edildiği ve çıkan olaylar esnasında yaralanan Ramazan Baran'ın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Baran'ın cenazesinin bir gün sonra Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda defnedilmesinin ardından bir grubun Körhat mahallesi Alipınar caddesindeki askeri lojmanlar bölgesinde nöbet kulübesini taşladığı kaydedilen iddianamede, yürüyüş öncesinde yüzü açık olan ancak daha sonra atletiyle kapatan şüpheli Ömer M'nin, Muharip Hava Kuvvet Komutanlığı'nın kuzey nizamiyesindeki direkte asılı olan Türk bayrağını gönderden indirerek, tel örgü dışında bulunan grubun içerisine atarak olay yerinden ayrıldığı belirtildi.

Olayla ilgili yürütülen soruşturmada kamera görüntülerinin bilirkişi tarafından incelendiği, şüphelinin, yüzü açık olduğu sıradaki görüntüsü ile olay esnasındaki görüntüsünün karşılaştırılarak tespit edildiği vurgulanan iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"Kimliği tespit edilen şüpheli, Lice ilçesi Atatürk Caddesinde bulunan erkek kuaförünün önünde yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli, olayla ilgili alınan ifadesinde, 'Ramazan Baran'ın ölüm olayından dolayı üzüntülü olduğundan bir an sinirlerine hakim olamayarak bayrak direğine çıkıp, bayrağı kopardığını, olay sırasında çekilen fotoğrafların kendisine gösterildiğini, yüzü açık ve kapalı olan şahsın kendisi olduğunu' belirtti."

18 yıla kadar hapis istemi

İddianamede, şüpheli Ömer M'nın "terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek", "devletin egemenlik ve alametlerini alenen aşağılama" ve "askeri yasak bölgeye girme" suçlarından 18 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Bingöl Lice Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title