Haberler

Diyarbakır'da Trafik Polisine Saldırı: 1 Şehit, 1 Yaralı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi'ne ait araca PKK saldırısında 1 polis şehit oldu, 1 polis de ağır yaralandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi'ne ait araca PKK saldırısında 1 polis şehit oldu, 1 polis de ağır yaralandı.

Merkez Kayapınar İlçesi'nde bulunan Dicle Kent Bulvarı, Medya Kavşağı bölgesinde trafik denetimi yapan polis ekiplerine bugün saat 13.30 sıralarında teröristlerce silahlı saldırı düzenlendi. Görgü tanıklarının ifadesine göre beyaz şaplaklı bir kişi, beyaz renkli bir araçtan inerek, trafik polislerinin bulunduğu araca ateş açtı. Henüz isimleri öğrenilemeyen iki polisi ağır yaralayan saldırgan geldiği araca tekrar binerek hızla uzaklaştı.

Ağır yaralanan iki polis memuru özel bir hastaneye kaldırıldı. Yaralı polislerden biri tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit olurken, arkadaşı yoğun bakıma alındı.

SALDIRGANIN EŞGALİ TESPİT EDİLDİ

Saldırı ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekipler, çevrede sıkı güvenlik önlemi aldı. Trafik polisini şehit eden saldırganın bulunması için Diclekent Bulvarı'nda kapsamlı operasyon başlatıldı.

Polise otomatik silahla ateş açan saldırgan ve kaçtığı aracın ele geçirilmesi amacıyla başlatılan çalışma devam ederken, çevredeki işyerlerine ait güvenlik kameralarının görüntüleri de incelemeye alındı. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kayapınar Dicle Politika Güncel Haberler

title