Haberler

Diyarbakır'da Terör Örgütüne Yönelik Operasyon

Bağlar ilçesindeki operasyonda el yapımı parça tesirli 2 bomba ile patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Bağlar'da el yapımı basınç ve parça tesirli 2 bomba ile patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, terör örgütü PKK mensupları ve örgüt adına faaliyetlerde bulunan şahısların yakalanmalarına yönelik devam eden çalışmalar kapsamında Körhat Mahallesindeki bir eve operasyon düzenlendiği belirtildi.

Evde yapılan aramada el yapımı basınç ve parça tesirli 2 bombanın ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yaklaşık 30 kilogram beyaz tanecikli toz madde (gübre), tahrip gücünü artırmak amacıyla kullanılan çakmak gazı tüpü, 10 havai fişek, çok sayıda parça tesirini artırmak amacıyla kullanılan çivi, ateşlemede kullanılan fitil, giyim malzemesi, molotofkokteyli yapımı için boş şişe, 5 kar maskesi, terör örgütü ve ele başını simgeleyen bez parçaları ele geçirildi."

Açıklamada, terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine ve engellemesine yönelik çalışmaların aralıksız ve kararlı bir biçimde sürdürüldüğü kaydedildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Valiliği Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title