Haberler

Diyarbakır'da Terör Operasyonu

Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yaparak, sözde "öz yönetim" ilanı için zemin hazırlamaya çalıştıkları belirlenen 7 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yaparak, sözde "öz yönetim" ilanı için zemin hazırlamaya çalıştıkları belirlenen 7 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, Ergani ilçesinde terör örgütünün sözde, "özerk bölge" ilanı ile çukur ve barikatlar oluşturularak silahlı başkaldırı hareketlerini başlatmaya yönelik çalışmaların engellenmesi, şüphelilerin ve suç aletlerinin tespit edilmesi, suçun aydınlatılması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Bu kapsamda, 3 ay önce vatandaşlarca yapılan ihbarlar sonucu, aralarında Ergani Belediye Meclis üyesi, BDP eski ilçe başkanı, Ergani Belediyesi Encümen üyesinin de bulunduğu şüphelilerin, köy kahvesinde vatandaşları toplayarak, "Devlet tarafından Kürtlere soykırım uygulandığı, bunu engellemek için savaş saflarına herkesin katılması ve mücadelenin topyekun olması gerektiği, Sur ilçesindeki örgüt mensuplarının Kürt halkının hakları için mücadele ettiği, bu hareketin tüm köylere yayılması ve köy korucularının silahlarını bırakarak örgüt saflarına geçmesi gerektiği" konularında konuşma yaptığı bilgisine ulaşıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda ocak ayı içerisinde başlayan soruşturma kapsamında sözde, 'öz yönetim' ilanı yapılması için zemin hazırlamaya çalışan şahısların deşifre edilmesi ve gerekli yasal işlemlerin yapılması yönünde jandarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, terör örgütü üyesi olduğu belirlenen 7 şüpheli tespit edildi. Söz konusu şüphelilerle ilgili zırhlı araçlar desteğinde jandarma ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince dün sabah saatlerinde Ergani ve Kayapınar ilçelerinde 7 adrese eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonla haklarında adli işlem başlatılan 7 şüpheli, terör örgütü adına propagandası yaptıkları, sözde 'öz yönetim' ilanı yapılması için zemin hazırlamaya çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alındı."

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 2 av tüfeği, 69 fişek, 4 av tüfeği şok cihazı, av tüfeği alev gizleyen, av tüfeği namlu uzatma borusu, 3 gram esrarla çok sayıda örgütsel içerikli doküman ve kitapların ele geçirildiğine yer verilen açıklamada, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edileceği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Ergani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title