Haberler

Diyarbakır'da Stk Temsilcileriyle Buluşma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Örgüt, Suriye'de elde ettiğini düşündüğü kazanımları, ülkemizde, hendekle, çukurla, bombalı barikatla taşımaya çalıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Örgüt, Suriye'de elde ettiğini düşündüğü kazanımları, ülkemizde, hendekle, çukurla, bombalı barikatla taşımaya çalıştı. Bizim 2,5 yıl boyunca büyük bir sabırla devam ettirdiğimiz Çözüm Süreci'ni terör örgütü, bazı ülkelerin kulaklarına fısıldadığı sözlere ve ihtiraslara ne yazık ki kurban etti. Son olaylarla şu hakikati bir kez daha açık ve net bir şekilde görüyoruz, 30 yıldır bölücü terör örgütü şehrimize, bölgemize ve ülkemize kan, gözyaşı ve acıdan başka bir şey vermemiştir." dedi.

Erdoğan, Mitannia Regency Otel'de düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, aziz şehrin manevi iklimini teneffüs etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Erdoğan, " Diyarbakır'ın enbiyasına, sahabelerine, evliyalarına selam ediyorum. Diyarbakır'ın mezralarındaki, mahallelerindeki, ilçelerindeki kalbi bizimle çarpan tüm kardeşlerime selamlarımı sevgilerimi yolluyorum. Rabbim muhabbetimizi, yol arkadaşlığımızı daim eylesin." dedi.

Diyarbakır'da toplam yatırım bedeli 558 milyon lirayı bulan eser ve projelerin açılışını yapmak hem de Diyarbakır'ın acısını paylaşmak için burada bulunduklarını belirten Erdoğan, terör örgütünün tehdidine, baskısına, saldırılarına aldırmadan, gece gündüz çalışarak projeleri Diyarbakırlıların hizmetine sunan kurum ve kuruluşlar ile emeği geçenleri tebrik etti.

Türkiye'de hizmet üretmenin, proje yapmanın, taş üstüne taş koymanın hiçbir zaman kolay olmadığına dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bürokrasiden, yerel menfaat odaklarından, mevzuattan, kimi zaman imkansızlıktan kaynaklanan bir sürü sorunla mücadele etmeniz gerekir. Ancak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizde hizmet etmek, diğer bölgelerimize nazaran iki kat, üç kat daha zordur. Zira burada diğer güçlüklerin yanında, terör örgütünü ve uzantılarının önünüze çıkardığı engelleri de aşmak zorundasınız. Biz 14 yıldır attığımız her adımda bu gerçeği yüzlerce kez yaşadık, tecrübe ettik. Havalimanı açmak istersiniz, terör örgütü müteahhiti, evine helal lokma götürmeye çalışan işçiyi, mimarı, mühendisi tehdit eder. Yeni fabrika kurarak işsizlik sorununa çözüm bulmak istersiniz, bu kez örgüt gider yatırımcıya baskı yapar, onu tehdit eder. Bölge gelişsin diye hastane, okul, kütüphane yaparsınız, örgüt kamu görevlisini kaçırır, binaları tahrip eder, camiyi yakar, okulu yakar, hastaneyi yakar. 14 yılda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yaptığımız 280 milyar liralık yatırımın her biri emin olun başlı başına büyük bir çabanın, mücadelenin eseridir. 280, eski rakamla katrilyon, bu denli büyük bir para."

"Kula kulluk diye bunlarda bir şey var mı?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün bu zorlukları çok iyi bilen birisi olarak yılmadan hizmet üreten, eserleri Diyarbakırlıların hizmetine kazandıran kişi ve kuruluşları tebrik etti.

Bölgede aşkla, inançla, şevkle hizmet veren öğretmeninden güvenlik güçlerine, sağlık personelinden imamlarına kadar her bir çalışanın büyük bir özveri ile bulunduklarını ve vazifelerini hakkıyla yerine getirdiklerini belirten Erdoğan, terörle mücadelede hayatını kaybeden tüm kamu görevlilerine rahmet, ailelerine de sabır diledi.

Temmuz ayından beri çok yoğun bir şekilde terör örgütünün "kalleş" saldırılarına maruz kalındığına dikkati çeken Erdoğan, "Örgüt, Suriye'de elde ettiğini düşündüğü kazanımları, ülkemizde, hendekle, çukurla, bombalı barikatla taşımaya çalıştı. Bizim 2,5 yıl boyunca büyük bir sabırla devam ettirdiğimiz Çözüm Süreci'ni terör örgütü, bazı ülkelerin kulaklarına fısıldadığı sözlere ve ihtiraslara ne yazık ki kurban etti. Son olaylarla şu hakikati bir kez daha açık ve net bir şekilde görüyoruz, 30 yıldır bölücü terör örgütü şehrimize, bölgemize ve ülkemize kan, gözyaşı ve acıdan başka bir şey vermemiştir." ifadelerini kullandı.

Açık ve net konuştuğunu dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu terör örgütünün bizi yaratan Rabbimizle işi var mı? Kula kulluk diye bunlarda bir şey var mı? Var ama Allah'a kulluk diye bir şey bunlarda yok. Bunlar bir defa tüm yaptıklarına baktığımız zaman, bunlar Zerdüştlük diye bir inancın mensubudurlar, bütün belgeler elimizde, tüm belgeler elimizde. Bunlarda ateizm var mı? Var. Bunu söylemekten, benim dindar inançlı Kürt kardeşime anlatmaktan niye çekiniyoruz, niye bunları anlatmıyoruz? Anlatacağız ki, benim dindar inançlı Kürt kardeşim bunların ne mal olduğunu bilsin, görsün ona göre de bunların safını belirlesin, kendi safını da bunların karşısında evelallah belirleyerek bunlara haddini bildirsin. Bu mücadelede dindar, namuslu, inançlı benim Kürt kardeşlerim sonuna kadar yerini almazsa, bilesiniz ki bu mücadeledeki süreç zor olur."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title