Haberler

Diyarbakır'da Seçim Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Diyarbakır'da, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınması gereken tedbirler ve güvenlik önlemleri hakkında toplantı gerçekleştirildi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç başkanlığında gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit, Bağlar İlçe Kaymakamı Dursun Balaban, Sur İlçe Kaymakamı Aydın Ergün, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş, İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, İl Seçim Kurulu Başkanı Selda Devrim Yıldırım, İl Seçim Müdürü Mehmet Aktan ile kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda bir konuşma yapan Vali Kıraç önümüzdeki Pazar günü gerçekleşecek olan seçimlerin ülkeye hayırlı olmasını temenni ederek adil bir seçim olmasını, olayların yaşanmamasını huzurlu bir seçim ortamının oluşmasını temenni ettiğini belirtti. Vali Kıraç konuşmasına şöyle devam etti:

"Gerçekleşecek olan seçimlerde 927.318 seçmenimiz oy kullanacak. Seçim sabah 08.00 da başlayıp akşam saat 17.00 da sona erecektir. Seçimi 17 ilçe seçim kurulumuz yönetecek. Polisimiz ve askerimiz 7 bin 500'e yakın personelle görev yerlerinde tüm güvenliği düzenli bir şekilde sağlayacak. Valilik bünyesinde halkla ilişkiler merkezi kuruldu. Merkeze 444 56 21 numaralı telefondan ulaşılabilecek. Bu merkezimiz halkın seçimde yaşayacağı tüm aksaklıklara çözüm üretecek. Ayrıca Valiliğimiz, Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde seçim harekat merkezimiz var. Bu merkez seçimle alakalı 24 saat esasıyla çalışacak"


Yansız ve tarafsız bir seçim geçmesi temennisinde bulunan Vali Kıraç toplantıya katılan kamu kurum kuruluşlarından seçim güvenliği için yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi aldı ve seçim günü bir aksaklık yaşanmaması konusunda gereken tüm önlemlerin alınmasını isteyerek konuşmasını tamamladı.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mustafa Cahit Kıraç Dursun Balaban Cahit Kıraç Diyarbakır Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title