Haberler

7 İlde Dersane Operasyonu: 11 Gözaltı

Güncelleme:

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bir dershaneye verilen ihalenin Kamu İhale Kanunu'na aykırı yapıldığı iddiasıyla operasyon başlattı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün, yoksul çocukların dershaneye gönderilmesini amaçlayan SBS projesinin ihalesinde usulsüzlük olduğu gerekçesiyle 11 kişi gözaltına alındı.

2010 yılındaki projeyi uygulayan polisler ile dershane yöneticileri 'ihalede usulsüzlük'le suçlanıyor.

5 YIL ÖNCE HER HANGİ BİR TESPİT YAPILMAMIŞTI

Soruşturmaya konu olan 'ihalede usulsüzlük' iddiasının 5 yıl önce de gündeme geldiği, yapılan idari ve adli soruşturmada herhangi bir usulsüzlük tespit edilemediği öğrenildi.

AYNI DERSHANEYE GÖNDERİLME ŞARTI KONDU

Alınan bilgiye göre, 2010 yılında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, dezavantajlı çocukların eğitime kazandırılması amacıyla bir proje hazırladı. Valilik tarafından uygun görülen proje Devlet Planlama Teşkilatı'na sunuldu. SODES kapsamında kabul edilen projeyi Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) yürüttü. Emniyet, Diyarbakır Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi aracılığıyla 500 yoksul öğrencinin eğitimi için ihale düzenledi.

Projenin daha kolay takip edilmesi amacıyla 500 öğrencinin aynı dershaneye gönderilmesi şart koşuldu. Aralarında Sur ve FEM dershanelerinin de bulunduğu birçok dershane şartnamedeki koşulları karşılayamadıkları gerekçesiyle elendi. İhale şartlarına uyan bir dershane ihaleyi kazandı ve çocuklar ücretsiz olarak dershaneye gönderildi.

"EN DÜŞÜK FİYATI VEREN ELENDİ" İDDİASI

İhaleden sonra Diyarbakır'da basın açıklaması düzenleyen bazı dershaneler, en düşük fiyatı veren dershanenin elendiğini belirterek, ihalenin iptal edilmesi çağrısında bulundu. Bunun üzerine dönemin Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından idari, savcılık tarafından da adli soruşturma açıldı. Yapılan soruşturmalarda, en düşük fiyatı veren dershanenin yeterli kapasiteye sahip olmadığı belirlendi. İhale şartnamesindeki '500 çocuğa aynı anda hizmet verme' imkânı dikkate alınarak ihalenin sonuçlandırıldığı tespit edildi.

İTİRAZLAR SONUÇ VERMEDİ

Bunun üzerine ihale onaylanarak proje uygulandı. Çocukların terör ve suç şebekelerine katılmalarını önlemek ve iyi bir lise kazanmalarını sağlamayı amaçlayan proje kapsamında çocuklara eğitim bursu, kırtasiye, SBS kitapları ve kıyafet yardımı yapıldı. İsteyen öğrencilere İngilizce ve bilgisayar kursları da verildi. Proje kapsamında çok sayıda öğrenci dershaneye devam ederek Fen ve Anadolu liselerini kazandı.

YENİDEN GÜNDEME GELDİ

Olayın üzerinden 5 yıl geçtikten sonra konu yeniden gündeme geldi. Bir süre önce Sabah gazetesinde bir haber yayınlanarak mesele 'paralel yapı'ya bağlandı. Dosyayı yeniden açan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, öğrencilerin dershaneye gönderilmesi amacıyla yapılan ihaleyi gerekçe göstererek, dönemin emniyet müdürleri ve dershane yetkilileri hakkında gözaltı kararı çıkarttı.

7 İLDE OPERASYON

Sabahın erken saatlerinde operasyon başlatan KOM ekipleri, aralarında dönemin Diyarbakır KOM Müdürü Halil Dağ ile emniyet amiri Yasin Topçu'nun da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında gözaltı işlemi başlattı. Operasyonun 7 ili kapsadığı öğrenildi. Diyarbakır'da gözaltına alınanlar Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne (KOM) götürüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Devlet Planlama Teşkilatı Cumhuriyet Başsavcılığı SBS Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (58)

kayserili:

dershanaler kapatıldı, , iyi de şimdi benim çocuk gelecek yıl sınava girecek, peki biz ne yapacağız, AKEPE yalakaları lütfen cevap versin. . . sizi varya toprak bile kabu etmeyecek. . . .

48
8
yanıtYanıtla
CCC:

EĞER PEKAKALILARSA SERBEST BIRAKIR CEMAAT ELEMANI YADA YURT DIŞINDA TÜRKÇEYİ ÖĞRETEN TÜRKİYEYİ TANITAN TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRAN BİRİLERİ İLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKALARI VARSA PARALEL HAŞHAŞ DAMGASINI VUR AT İÇERİ. bu günlerin inim inim hesabı olacak. sen sanmaki bilal oğlanın milletin parası ile çalıp çırpıp patron olup gemi filoları kurup ok atarken ya hak demeyle müslüman türk milletini kandırırım zannetme. aslanım madem ölümü öldürenler ölümden korkmaz diyorsun bu gün yargılanmaları erteledin öteledin devleti kendi çıkarına dizayn ettin AMA ER YADA GEÇ ERDOĞAN YARGILANACAKSIN. YAPTIKLARINDAN YARGILANACAKSIN.

35
12
yanıtYanıtla
aziz:

1 simit 1 TL, 1 çay 1 TL, şimdiii 3 çocuklu bir aile eder 5 kişi. bu aile her öğün 1 simit 1 çay yerse her öğün 10TL ve 3 öğün eder 30 TL, eee ayda 30 gün var, 30x30TL=900 TL pekiii asgari ücret kaç TL 950 TL, eh hadi afiyet olsun size.

30
8
yanıtYanıtla
kayserili:

başbakanın masasında ki ankette AKP yüzde 48, 5 oy alıyormuş. . . patatesin kilosunun 4 TL olduğu ülkede, etin kilosunun 40 Tl olduğu ülkede akepe yüzde 48, 5 oy çook komik. . . . makarna yiye yiye artık iyi ve kötüyü ayıramıyoruz, , , makarna yemekten kafa çalışmaz oldu götürüp oyu yanlışlıkla yine akepe veriyoruz. . . et yemiye yemiye kafa çalışmaz oldu. . .

24
6
yanıtYanıtla
CCC:

13 YILDIR DEVLETİ YÖNETTİĞİNİ SÖYLEYEN HABİRE KONUŞAN AMA HABİRE KONUŞAN KARŞISINA ADAM ÇIKMADIĞINDAN MALI GÖTÜREN SEÇİMLER ALAN BİR ZAT. 13 YILDIR BELEDİYE BAŞKANI KAFASI İLE İNŞAAT SEKTÖRÜ DIŞINDA NEYE KAFAN BASTIDA ÜLKEYE HİZMET ETTİN??DERSANELERİN YERİNE NASIL BİR ALTYAPI HAZIRLADIN NEYİ GÜZEL HALLETTİN ÜLKEDE PARALEL HAŞHALŞ ERGENEKON SİSİ MURİS ESAD FOSFOR BOMBASI DİYE DİYE YERİNDE SAYDIRMA KAN KAUSTAN KARGAŞADAN BAŞKA NE İŞ YAPTIN???BEN HAKARET EDİYORMUŞUM EDERİM TABİİ LAN BABANIN ÇİFLİĞİNİ DEĞİL BENİM ÜLKEMİ YÖNETEN BİR MEMURSUN BENDEN NE FARKIN VAR. İŞİNİ ADAM GİBİ YAP VE ZAMANI GELİNCE BUNCA zamandır ayaktas kalmak için yaptıklarının ve kimlerle kimin malını ihalesini kimlere vererek köşe döndüyseniz hesabı vereceksiniz. PATRONLAR VE SİYASİLER. BUNDAN KURTULMA ŞANSINIZ OLAMAYACAK BUNUN FARKINDA DEĞİLSİNİZ.

26
4
yanıtYanıtla
AK DOMUZCULUK, HEPİNİZ YEDİNİZ..:

DERSHANEMİ KAPATTIM , DOMUZ ÇİFTLİĞİNE ÇEVİRDİM. . ŞİMDİ ÇOK MEMNUNUM, 40 DOMUZLA BAŞLADIM, 1 YIL İÇİNDE 1000 DOMUZA ULAŞTIM. . DENETİM RUHSAT DERDİM YOK, ACELESİ YOK. . AK PARTİDEN TEŞVİK ALDIM, ONUDA BANKADA FAİZE YATIRDIM. HEMEN HER KASAP KAPIMDA KUYRUK OLUYOR, KİLOSUNU 3 LİRADAN VERİYORUM. . YEDİĞİNİZ ÇOĞU ŞEYDE VAR, ÜSTÜNDE 1007 GİBİ RAKAMLARLA YAZAR. OHHH. . YARASIN. .

23
6
yanıtYanıtla
İRAN DÖLLERİmobilWeb@haberler.com:

Yaşasın hizmet kahrolsun akpnin hain icraatları

17
10
yanıtYanıtla
ali osman:

İNLERİNE GİRİYOMUŞ MUŞ :))) YAHU BEN İKİ TANE İN BİLİRİM , BİRİSİ SEVR İNİ , DİĞERİ HİRA İNİ . . İKİSİDE MÜBAREK VE KUTSALDIR BİZİM İÇİN . . SARAYLARDA FİRAVUN VE NEMRUTLAR İÇİN OLSA GEREK !

21
4
yanıtYanıtla
Alevi zaza Haydar:

Sonuna kadar Hocaefendiyi destekliyorum O bu asrın nurudur Gözünü kapayan kendine gece eder

16
7
yanıtYanıtla
TC Mobil-IOS:

Bu dershanede huda par yandaşı huzbulah terörist örgütü ve ırk düşmanı faşist ülkücü yetiştiriliyor Allah bunların belaları versin

0
22
yanıtYanıtla
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title