Haberler

Diyarbakır'da Polise Yönelik Silahlı Saldırılar

Vali Mustafa Cahit Kıraç: "Kargaşa yaratmak isteyenler ve ortamı bulandırmak isteyenlerin yaptığı bir iştir.

Vali Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır'da iki polis memuruna yönelik silahlı saldırılara ilişkin, "Kargaşa yaratmak isteyenler ve ortamı bulandırmak isteyenlerin yaptığı bir iştir. Cinayetlerin, onun dışında bir mesajı olamaz" dedi.

Vali Kıraç, polis memuru Ali Kızıloğlu'nun cenaze törenine katılmak üzere geldiği İl Emniyet Müdürlüğünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Vali Kıraç, iki günde iki polisin hayatını kaybetmesi nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

"Eylemi gerçekleştirenleri hain olarak ilan ediyorum. Şer güçler, bu ülkenin birliğini ve bütünlüğünü hiçbir zaman bozamayacak" diyen Kıraç, şöyle konuştu:

"Kargaşa yaratmak isteyenler ve ortamı bulandırmak isteyenlerin yaptığı bir iştir. Cinayetlerin, onun dışında bir mesajı olamaz. En kısa sürede faillerin bulunması ve adalet karşısına çıkarılmasını arzu ediyoruz. Diyarbakır olarak iki olayı da hep beraber kınamalıyız. Yaşananlar, Diyarbakır'a yakışmaz. Diyarbakır'da özellikle sivil toplum kuruluşlarını ve gerçek Diyarbakırlıları bu tür hadiselerde tavır almaya davet ediyorum. Diyarbakır insanı bundan mutlaka üzüntü duyuyordur."

"Tümü açıklanacak"

Saldırıların detaylı olarak araştırıldığını vurgulayan Kıraç, "İki olayın bağlantısı araştırılıyor. Olaylar henüz çok yeni, elimizde yeterli deliller var. Olayın adli boyutu devam ediyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra tümü açıklanacak" ifadelerini kullandı.

Kıraç, saldırıların çözüm sürecine yönelik olup olmadığına ilişkin soru üzerine "Çözüm süreci bu ülkenin pamuk ipliğiyle bağlanmış bir şey değildir. Kan akıtarak ve kavga ederek sorunlar çözülmez. Barış, insanlık ve huzurla olur, kardeşlikle olur. İnşallah bu sağlanacaktır" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Cahit Kıraç Cahit Kıraç Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title