Haberler

Diyarbakır'da Nevruz Kutlaması

Diyarbakır'da nevruz kutlaması- Diyarbakır Barosu, tarihi Cemilpaşa Konağı'nda nevruz için resepsiyon verdi- Baro Başkanı Elçi: "Nevruz özgürlüktür, barıştır, kardeşliktir, kötülüğün ve çirkinliğin sona erdiği, güzelliğin başladığı gündür" Diyarbakır Barosunca tarihi Cemilpaşa Konağı'nda nevruz için resepsiyon düzenledi.

Diyarbakır'da nevruz kutlaması- Diyarbakır Barosu, tarihi Cemilpaşa Konağı'nda nevruz için resepsiyon verdi- Baro Başkanı Elçi: "Nevruz özgürlüktür, barıştır, kardeşliktir, kötülüğün ve çirkinliğin sona erdiği, güzelliğin başladığı gündür" Diyarbakır Barosunca tarihi Cemilpaşa Konağı'nda nevruz için resepsiyon düzenledi.Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, tarihi konaktaki nevruz etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Nevruz özgürlüktür, barıştır, kardeşliktir, kötülüğün ve çirkinliğin sona erdiği, güzelliğin başladığı gündür" dedi.Önceki yıllarda nevruzun kan ve gözyaşı ile anıldığını söyleyin Elçi, bugün ise nevruzu özgürlük ve barışçıl ortamlarda kutladıklarını dile getirdi.Bugün Kürt halkı özgürlüğe ve barışa bir adım daha yakın olduğunu söyleyen Elçi şöyle konuştu: "Hemen her gün Kürt sorununun çözümüne demokratik ve barışçıl yollardan yapılan yaklaşımdan dolayı mutluyuz. Barışçıl süreci güçlendirmenin adımlarını izlemekten ve bu tarihi gelişmelere tanık olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu tarihi konakta her inançtan, kültürden, dinden ve kesimden insanlar bir aradadır. Aslında nevruz tam da bunu yansıtıyor. Nevruz bugün bu konakta kardeşçe bir arada bulunmayı en iyi şekilde ifade ediyor."Konuşmanın ardından konağın bahçesinde ve damında olmak üzere nevruz ateşi yakılarak, sinevizyon gösterimi yapıldı.Resepsiyona Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile avukatlar katıldı. -Diyarbakır'da nevruz kutlaması

Kaynak: AA / Güncel

Tahir Elçi Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title