Haberler

Diyarbakır'da Nevruz Kutlaması

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Umuyor ve diliyoruz ki bu nevruz, barışın, adaletin, özgürlüğün ve kardeşliğin tecellisinin nevruzu olsun" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Umuyor ve diliyoruz ki bu nevruz, barışın, adaletin, özgürlüğün ve kardeşliğin tecellisinin nevruzu olsun" dedi.

Osman Baydemir, Nevruz Parkı'ndaki kutlamada Kürtçe başladığı konuşmasına Türkçe devam etti.

Herkesin nevruzunu kutlayan Baydemir, "Yüreğimin derinliğinden bugün burada bizi yalnız bırakmayan Türk halkının saygıdeğer, aydınları, sanatçıları, gazetecileri, Ermeni halkının, Süryani halkının değerli temsilcileri, umuyor ve diliyoruz ki bu nevruz, barışın, adaletin, özgürlüğün ve kardeşliğin tecellisinin nevruzu olsun" dedi.

Konuşmanın ardından alandaki nevruz ateşleri yakıldı.

Protokolün önündeki sembolik nevruz ateşini BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, milletvekilleri Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile Belediye Başkanı Baydemir yaktı. Nevruz ateşi yakılırken sinevizyondan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmadan önce yaptığı bir konuşması yansıtıldı. Ellerinde örgütü simgeleyen bez parçaları ve Öcalan'ın fotoğrafı bulunan yüzleri kapalı bir grup sahneye çıktı. Örgüt adına konuşma yaptıkları belirtilen grup Kürtçe konuştu.

Daha sonra Niyazi Koyuncu'nun seslendirdiği Karadeniz türküleriyle alandakiler halay çekti.

-Alandan notlar-

Alanda Kürtçe ve Türkçe, "savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz" yazılı pankart açıldı.

Protokolde Paris'te öldürülen Sakine Cansız için de yer ayrıldığı görüldü.

Alanda çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı hazır bulundurulurken, yoğun kalabalık nedeniyle baygınlık geçirenlere ambulanslardaki sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Namaz kılanların da olduğu gözlendi.

Polis helikopterleri alan üzerinde uçuşlar yaptı.

Canlı yayın araçlarına bir grup tarafından taş atılması üzerine, sahneden basın mensuplarına taş atılmaması yönünde uyarıda bulunuldu.

Tertip komitesince görevlendirilenler üzerinde tek tip önlük olduğu görüldü.

Bolivya'dan nevruz kutlamasına katılan bir grup ellerindeki Bolivya bayrağı ile halkı selamlayarak, Kürtçe, "Yaşasın nevruz, yaşasın Bolivya" sloganları attı.

Nevruza davetli olarak, ABD'nin Adana Konsolosu John L. Espinoz, Bolivya, İtalya, Almanya, İsviçre, İspanya'daki Bask bölgesinden, Arjantin, Danimarka, Kıbrıs, Norveç'ten parlamenterler, çok sayıda diplomat ve elçilik görevlileri, Bolivya'dan 4 kadın senatör, eski AP milletvekili Feleknas Uca, Suriye'den Demokratik Birlik Partisi (PYD) yetkilileri, bazı öğretim üyeleri, Türkiye'den bazı sol partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ile Avrupa'dan bazı ülkelerin siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kutlamalara katılanlar arasında Can Dündar, Mehveş Evin, Sedat Ergin, Mete Çubukçu, Aslı Aydıntaşbaş, Ezgi Başaran, Cemal Uşşak, Hüseyin Yayman, Banu Güven, Mehmet Altan, Gülten Kaya, Rakel Dink, Gençay Gürsay, Keziban Hatemi, Hüseyin Hatemi, Osman Kavala, Akın Birdal da yer aldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Güncel

Osman Baydemir Diyarbakır Ahmet Türk Bolivya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title