Haberler

Diyarbakır'da Molla Mustafa Barzani'yi Anma Etkinliği

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin babası Molla Mustafa Barzani'nin ölümünün 35'inci yıl dönümü dolayısıyla, program düzenlendi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin babası Molla Mustafa Barzani, ölümünün 35'inci yıl dönümünde Diyarbakır'da düzenlenen programla anıldı.

ABD'de 35 yıl önce yaşamını yitiren Molla Mustafa Barzani'yi anmak için Kürt Demokrasi Platformunca (KDP) Rönesans Gösteri ve Konferans Salonunda panel gerçekleştirildi.

Etkinlik, Barzani için Kürtçe mevlit okunmasıyla başladı. Daha sonra etkinlikte, Barzani'nin hayatını anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı.

Etkinlikte Kürt Demokrasi Platformu Başkanı Sertaç Bucak, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Temsilcisi Dr. Cafer İbrahim Eminki, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım Kürtçe konuşma yaptı.

Prof. Dr. İsmail Beşikçi ise Barzani'nin yaşantısından bazı kesitler anlattı.

Etkinliğe, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu, Yenişehir Belediyesi Başkan adayı Sebğetullah Seydaoğlu, Sur Belediyesi Başkan adayı Abdurrahman Kurt ve BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ile çok sayıda davetli katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Mesut Barzani Diyarbakır Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

MEHMETsay_s78@hotmail.com:

ALLAH MEKANINI CENNET ETSIN INSALLAH.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title