Haberler

Diyarbakır'da Milli Takım İçin Futbol Seçmeleri Yapıldı

Güncelleme:

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in yeniden yapılanma projesi kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, 1999, 2000 ve 2001 doğumlu oyuncuları kapsayan seçmeler Diyarbakır seçmeleri Beyaz Tebeşir Spor Kompleksinde yapıldı.

Genç Milli Takım Hocası Kerem Yavaş'ın sorumluluğunda, TFF Diyarbakır Bölge Antrenörü Mehmet Budakın, Milli Takım Diyarbakır antrenörleri Cemal Cengizoğlu, Murat Yelimlieş, İhsan Kızıl, Kenan Dişli ve Veysi Çakır nezaretindeki seçmelere 1999, 2000 ve 2001 doğumlu gençler yaptıkları çift kale maçta yeteneklerini sergiledi.

GENÇ MİLLİ TAKIM HOCASI YAVAŞ: DİYARBAKIR'DA ÇOK YETENEKLİ GENÇLER VAR

Seçmelere, Diyarbakır'daki tüm kulüpler, elit futbolcularını gönderdi. Yapılan seçmelerde Diyarbakır'dan 30'a yakın antrenörde takip etti. Müsabakaları Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Diyarbakır Bölge Antrenörü Mehmut Budakın ile izleyen Genç Milli Takım Hocası Kerem Yavaş, önceki gün Mardin'de, sonrasında Diyarbakır'da yetenekleri izlediklerini kaydederek, "Bölgede çok yetenekli oyuncular olduğunu görüyoruz. Amacımız Milli takımın geniş ve öz kadrosuna yetenekleri kazandırmaktır. Türkiye genelinde bu seçmeleri yapıyoruz. Diyarbakır'da da çok yetenekli gençlerimiz var" şeklinde konuştu.

Yavaş, seçilecek olan en yeteneklilerin sıkı bir eğitimden geçtikten sonra bölge seçmelerinde Milli Takımların en küçük yaş grubu olan U14 ve kulüplere seçme havuzu oluşturacağını ifade etti.

BUDAKIN: HERKESE HAYIRLI OLSUN

Genç Milli Takım Hocası Kerem Yavaş'ın da seçmeler için Diyarbakır'da bulunduğunu aktaran TFF Diyarbakır Bölge antrenörü Mehmet Budakın ise, seçmeler için duyurularını yaptıklarını ve Diyarbakır'daki bütün takımların seçmelere katılım sağladığını belirterek, "Bölgemizde Diyarbakır'ımızda çok yetenekli gençler var. Bu yeteneklerin ortaya çıkarılması ve Milli takıma kazandırılması için yapılan seçmelerde kendilerini gösterecekler. Herkes için hayırlısı olsun" şeklinde konuştu.

Budakın, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in yeniden yapılanma projesine destek vereceklerini, gerçekleştirilen seçmelere değişik kulüplerden 1999-2000 ve 2001 doğumlu çok sayıda sporcunun katıldığını ifade etti. Budakın, sporculara kendi aralarında maç yaptırarak, teknik, taktik ile kuvvetini belirleyeceklerini belirtti.

Seçmelerde yaş gruplarına göre çift kale maç yapan gençler kendini gösterme fırsatı buldu. Gençlerden bazıları aldığı fırsatı iyi değerlendirdiğini ve seçileceğinden emin olurken, bazı gençlerde seçme gününde sakatlıklarının bulunmasından ötürü büyük üzüntü yaşadı. Yapılan seçmeleri tribünden takip eden gençlerin aileleri de tezahüratlarla destek verdi.

Seçmeler sonunda Genç Milli Takım Hocası Kerem Yavaş, seçmelere katılan gençlere teşekkür etti. Milli Takım antrenörleri ve bölgedeki antrenörlere de teşekkür eden Yavaş daha sonra Diyarbakır'dan ayrıldı.

Kaynak: Temsilci / Spor

Fatih Terim Diyarbakır Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title