Haberler

Diyarbakır'da "Kutlu Doğum Haftası" Etkinliği

Diyarbakır'da Peygamber Sevdalılar Platformunca 17 Nisan'da düzenlenecek "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği için hazırlıklar devam ediyor.

Diyarbakır'da Peygamber Sevdalılar Platformunca 17 Nisan'da düzenlenecek "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği için hazırlıklar devam ediyor.

Hazreti Muhammed'in doğum gününe denk gelen "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla Nevruz Parkı Miting Alanı'nda "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed" temalı etkinliğe vatandaşları davet etmek için şehrin işlek caddelerine Türkçe ve Kürtçe pankartlar asıldı, iş yerlerine ise afişler yapıştırıldı.

"Yurt dışından yoğun katılım olacak"

Platformun dönem sözcüsü Yahya Oğraş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Türkiye genelinde çok yoğun çalıştıklarını söyledi.

İşlek caddelere afiş astıklarını belirten Oğraş, "El broşürlerini ise ev ev, dükkan dükkan dağıtıyoruz. Peygamber sevdalısı kardeşlerimiz gece gündüz demeden çok yoğun bir çalışma içerisindeler. İnşallah 17 Nisan'a hazır hale gelecek şekilde bir çaba içerisindeyiz." dedi.

Sadece Diyarbakır'ın değil Türkiye'nin ve dünyanın gözünün 17 Nisan'da Diyarbakır'da olacağın dile getiren Oğraş, şöyle konuştu:

"Mısır'dan İhvan yetkilileri, Filistin'den Hamas yetkilileri, Irak'tan ve Afrika'dan Uganda, Sudan ve diğer ülkelerde bulunan İslami hareketin yetkilileri, Avrupa'dan ise bir çok cemaatin yetkilileri etkinliğe katılacak. Etkinliğine halkı davet etmek için 150 bin 'Peygambere Uyun ki Allah Sizi Sevsin' başlıklı kitapçık dağıttık."

"HDP'li belediye etkinlik için araç tahsis etmiyor"

Etkinliğe halkı taşımak için yerel yöneticilerin belediyeye ait araçları tahsis etmediğini vurgulayan Oğraş, şöyle devam etti:

"Bu etkinlik, Peygamber Sevdalılarının tekelinde olan bir etkinlik değildir. Herkesin ortak bir mirasıdır. Yerel yöneticiler özellikle 21 Mart tarihinde Nevruz etkinliğine belediyeye ait bütün toplu taşıma araçlarını seferber etti. Maalesef Kutlu Doğum etkinliğinde biz bunu göremiyoruz. Belediye kendi imkanlarıyla halkı etkinliğe getirenlere ceza dahi kesiyor ama halkımız bu cezalara dahi aldırış etmeden bu sevda uğruna halkı etkinlik alanına getiriyor."

Oğraş, bölge halkının dini değerlerle anılmak istediğini ifade ederek, "Etkinliğe katılımın bu yıl daha büyük katılım olacağını düşünüyoruz. Neden? Çünkü halkımız Müslümandır. Halkımız İslami kimliği ile tanınmak istiyor. Halkımız peygamber sevdasıyla anılmak isteniyor. Halkımız kutsal değerlerine bağlı bir halktır." ifadelerini kullandı.

-"Bu halk, PKK'ya uzak durdu"

Kürt halkının hiçbir zaman İslam'a ihanet etmediğine dikkati çeken Oğraş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Özellikle Sur'da Cizre'de, Nusaybin'de Silopi'de Şırnak ve Silvan'daki çatışmalarda halkın, sol düşünceye, PKK ve birleşenlerine ne kadar uzak durduğu gözlendi. Bu halk, PKK'yı desteklemedi, bu işin yanlış olduğunu gördü. Kürt halkı, tehditlerle sokaklara, çağrılmalarına rağmen eylemlere ve sokak olaylarına katılmadı. Bu halk İslami değerlerine bağlı bir halktır. Bu halk Allah'ın gönderdiği Peygamberi ile anılmak istiyor. Bu halkın PKK'ya ve sol zihniyete prim vermediğini 17 Nisan'da Nevruz Miting Alanı'nda göreceğiz."

Oğraş, etkinlikte açacakları kermesin gelirleriyle Suriyelilere, Sur, Cizre, Nusaybin, Şırnak ve Silvan'daki mağdur vatandaşlara yardım edeceklerini de belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title