Haberler

Diyarbakır'da "Kutlu Doğum Haftası" Etkinliği

Aralarında Demokratik İslam Kongresi (DİK) ve Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) de yer aldığı 21 sivil toplum kuruluşu Diyarbakır'da "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği gerçekleştirdi.

Aralarında Demokratik İslam Kongresi (DİK) ve Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) de yer aldığı 21 sivil toplum kuruluşu Diyarbakır'da "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği gerçekleştirdi.

Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda gerçekleştirilen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte Kürtçe mevlit ve ilahiler okundu.

Diyarbakır eski Müftüsü ve HDP Milletvekili adayı Nimetullah Erdoğmuş, etkinlikte yaptığı konuşmada, Müslümanların acı, felaket ve ıstıraplarla karşı karşıya bulunduğunu belirterek, "Doğu ve batılı güçlerin bizlere reva gördükleri sömürüye bakınız. Bu topraklarda tutuşturulan barış meşaleleri tüm halka barışı getirecek" dedi.

Etkinliğe katılan bazı aileler alanda piknik yaptı. Yaklaşık 5 saat süren etkinlik okunan dualarla sona erdi.

Etkinliğe, Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek, HDP Siirt Milletvekili adayı Prof. Dr. Kadri Yıldırım da katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Nevruz Bayramı Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title