Haberler

Diyarbakır'da Kitaplar Konuşacak

Güncelleme:

TÜYAP’IN düzenlediği 4. Diyarbakır Kitap Fuarı, ‘Yazının Kadim Coğrafyasına Yolculuk’ temasıyla bugün başlıyor. 14- 19 Mayıs tarihleri arasında TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek fuara 150 yayınevi katılıyor. Fuarda konferans, söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 50 kültür etkinliğinde 300 yazar okurlarıyla buluşacak. Etkinliklere Can Dündar, Şeyhmus Diken, Canan Tan, Ahmet Tulgar, Celile Celil, Haluk Gerger, Mario Levi, Mustafa Armağan, Nazlı Eray, Semih Gümüş, Mıdırgıç  Margosyan, Ragıp Zarakolu ve pek çok şair, yazar, bilim insanı katılıyor.


Dizelerden sahneye...


Fuar kapsamında Tiyatro Kumpanyası tarafından sahnelenen edebiyatımızın usta isimlerinden Ahmed Arif’in şiirlerin oluşan “Hasretimden Prangalar Eskittim” ilk kez Diyarbakırlı seyircilerle buluşacak. Oyunculuğu ve yönetmenliğini Kemal Kocatürk’ün üstlendiği oyun, 15 Mayıs Çarşamba akşamı (yarın) Diyarbakır Şehir Tiyatrosu’nda ücretsiz izlenebilecek.


Surdibi Düşleri Sergisi


Kitap fuarı bu yıl Surdibi Fotoğraf Sergisi’ne de ev sahipliği yapıyor. Fotoğraf sanatçısı ve şair Mehmet Özer’in Diyarbakır Sur Belediyesi ile birlikte Toplumcu Gerçekçi Belgesel Fotoğraf atölyesinin 2012 yılında Sur içinde yaptığı çalışmalardan oluşan sergi Diyarbakır’ın dünden bugüne öyküsünü anlatıyor. Girişin ücretsiz olduğu fuar 10.30-19.30 saatlerinde ziyaret edilebilecek.


Ahmed Arif de Diyarbakır’da


Diyarbakır 4. Kitap Fuarı kapsamında Tiyatro Kumpanyası tarafından sahnelenen ve edebiyatımızın usta isimlerinden Ahmed Arif’in şiirlerinden oluşan “Hasretin’nden Prangalar Eskittim” adlı tiyatro gösterisi ilk kez yarın akşam Diyarbakırlı seyirciyle buluşacak.

Kaynak: Star / Kültür Sanat

Şeyhmus Diken Ahmed Arif Diyarbakır 19 Mayıs Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title