Haberler

KCK'dan Tahliye Edilen 26 Kişi Basın Toplantısı Düzenledi

Güncelleme:

Tahliye edilen 26 kişi, düzenledikleri basın toplantısında, tutuklu arkadaşları için mücadele edeceklerini söyledi.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesince KCK ana davasında tutuklu yargılanan, aralarında eski Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay ve eski Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'in de bulunduğu 30 kişi hakkında verilen kararın ardından cezaevinden tahliye edilen 26 kişi basın toplantısı düzenledi.

BDP Diyarbakır İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda tahliye edilenler adına açıklama yapan Batman eski Belediye Başkanı Atalay, özgürlüklerine ve sevdiklerine kavuştukları için çok mutlu olduklarını ancak bundan sonra cezaevlerinde bulunan arkadaşları için mücadele edeceklerini söyledi.

"ZAFER İŞARETİ YAPTIĞI İÇİN BİNLERCE ÇOCUK, YAŞLARINDAN DAHA FAZLA CEZALARA ÇARPTIRILDI"

KCK davasında tutuklu 6 arkadaşlarının henüz tahliye edilmediğini dile getiren Atalay, sokak gösterilerinde zafer işareti yaptığı için binlerce çocuğun yaşlarından daha fazla cezalara çarptırıldığını iddia etti.

"20 YILI AŞKIN SÜREDİR CEZAEVLERİNDE BULUNAN TUTSAKLAR VAR"

"Türkiye'de her vicdanlı insanın dile getirdiği hasta tutsaklar meselesi söz konusu. Bu halkın tahammül sınırlarını zorlar bir noktaya gelmiş durumdadır. Cezaevlerinde ölümler yaşanmaktadır. 20 yılı aşkın süredir cezaevlerinde bulunan siyasi tutsaklar var" diyen Atalay, hasta tutuklu siyasilerin bir an önce tahliye edilmesini beklediklerini belirtti.

Atalay, çözüm sürecinin çok kıymetli olduğunu vurgulayarak, 1,5 yıllık süreçte çeşitli aşamalardan geçip bugünlere gelindiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Serdar Atalay Necdet Atalay Diyarbakır Batman Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

münir:

sizde adam olun çocukları kullanmayın.sıkıyorsa siz yapın.vatan hayinleri.

16
12
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title