Haberler

Diyarbakır'da KCK Davası

Güncelleme:

KCK'ya ilişkin görülen 108'i tutuklu 175 sanıklı davada, tahliye edilen Batman eski Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Batman'a geldi.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin görülen 108'i tutuklu 175 sanıklı davada, tahliye edilen Batman eski Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Batman'a geldi.

Kalkan, evinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl 2 ay gibi bir cezaevinde kaldığını bu davanın sürecin önündeki en büyük engellerden biri olduğunu ve bundan dolayı gözlerin bu davada olduğunu söyledi.

Tutukluluk süresinin uzun olduğunu belirten Kalkan, "Bunun çok hızlı bir şekilde aşılması lazım. Adalet Bakanı, Meclis Başkanı ve Başbakan Erdoğan dahil olmak üzere herkes şikayet ediyor. Yargının hantallığından yargının yasalara uymama gibi sıkıntıları dile getiriliyor. Ancak yasamanın kendisi çok net yasal düzenleme yapmıyor. Asıl sıkıntı bundan doğuyor. Elbette bir burukluk yaşandı. Ancak her ne olursa olsun insanın kendi sevdikleriyle insanıyla kendi çocuklarıyla buluşması büyük bir sevinç kaynağıdır. Arkadaşlarımın tümünün çıkması Türkiye'de demokratik sahada, demokratikleşmenin önünde büyük bir açılım olacaktır" dedi.

İmralı'da devam eden sürecin büyük bir umuda vesile olduğunu ifade eden Kalkan, şöyle dedi:

"Özellikle hükümetin bu konuda çok temkinli yaklaşımı büyük bir memnuniyet vermektedir. Bir kazaya sebebiyet vermek istemeyen hükümet bu süreçte benzer bir durum çıkmaması anlamında özellikle toplum İmralı'da yapılan görüşmelere bir değer veriyor. Cezaevlerindeki tutsakların gözü bu görüşmelerde. Cezaevleri yaşanacak yer değil, patlama noktasına gelmiş. Bunun Bir yansıması bölgeyi de Türkiye'yi de rahatsız edecek düzeydedir. Özellikle Başbakan'a seslenmek istiyorum. Başbakan, acılardan gelen bir başbakandır. Halkın özellikle ezilmişlerin ondan büyük bir beklentisi var. Bu süreci düzeltmesi ve Türkiye ye tam demokrasiyi hakim kılması lazım. Tüm tutsakların kendi halkı ile çocuklarıyla buluşması gerekiyor. Bunu yerine getirse Türkiye ye barış iklimi gelir."

Muhabir: Yılmaz Ekinci / Nail Kadırhan

Yayıncı: Behçet Güngör - BATMAN

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Kalkan Diyarbakır Türkiye Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title