Haberler

Diyarbakır'da Karda Hayvanlara Ek Mama Takviyesi

Güncelleme:

Diyarbakır'da aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle sokakta yaşayan hayvanlar için parklara ek gıda takviyesi yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri olumsuz hava şartlarında aç kalma ihtimali üzerine başta parklar olmak üzere kentin değişik noktalarına ek mama koydu. Rehabilitasyon Merkezi ekipleri köylerde de aç kalan veya şiddete uğrayan hayvanlara destek eli uzatıyor.

Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri iki günden bu yana aralıksız olarak süren kar yağışı nedeniyle sokakta yaşayan hayvanlar için parklara ek gıda takviyesi yaptı. Anıtpark, Newroz Parkı, Parkorman, Göletlipark başta olmak üzere kentin değişik noktalarında yaşamlarını sokakta sürdüren hayvanlar için Rehabilitasyon Merkezi ekipleri beslenme odaklarına ek gıda koydu.

FİS'TE AÇLIKLA MÜCADELE EDEN HAYVAN

Lice'nin Fis köyünde 15 günlük 6 yavrusu bulunan beagle kırması hayvan, yoğun kar yağışı nedeniyle gıda bulmakta güçlük çekince Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rahabilitasyon Merkezi'ne bildirildi. Ekipler gezici araçla köye giderek anne ve yavrularını aldı, ancak araç kara saplanarak mahsur kaldı. Fis Köyü'nden bir traktörün desteği ile Rehabilitasyon Merkezi aracı kardan kurtuldu. Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen anne ve yavruları sağlık kontrolünden geçirildi. Veteriner Teknisyeni Jehat Altun, gıdasızlıktan dolayı bitap düşen anne ve yavruların sağlıklarının şimdi iyi olduğunu söyledi.

48 KİLOMETREDE ANNE KANGALA DESTEK

Diyarbakır Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DİHAYKO) Başkanı Sevgi Ekmekçiler Diyarbakır Sur ilçesine bağlı Dumrul köyünün Ancelin (Bozkuş) mezrasında ateşli silahla anne kangal hayvanın yaralandığını haber aldı. Hayvanın acil korumaya alınması için jandarmaya haber veren Ekmekçiler, bir yandan da Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne durumu bildirdi. Rehabilitasyon Merkezi ekipleri de hayvan ambulansı ile 48 kilometre mesafedeki mezraya gitti. Yüzünden av tüfeği ile yaralanan kangal kırması ve 3 yavrusu bulunan hayvanın bilincinin kapalı olduğunu belirleyen ekipler, Diyarbakır'a getirerek iki gün boyunca Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yoğun bakıma aldı.

HAYVAN YARALAYAN KÖYLÜ HAKKINDA İŞLEM

DİHAYKO Başkanı Ekmekçiler gelişmeleri sosyal medya üzerinden kamuoyu ile paylaşınca Adana'dan bir hayvansever DİHAYKO muvafakati ile yaralı anneyi tedavi için Ankara'ya götürdü. Ekmekçiler, kangal kırması anne hayvanı bu sabah itibariyle kaybettiklerini açıkladı. Jandarmanın hayvana yakın mesafeden av tüfeği ile ateş eden kişinin 70 yaşındaki H.C. olduğu tespit ettiği ve hakkında evcil hayvanlara şiddet uygulama ile ilgili işlem yaptığı bildirildi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Nevruz Bayramı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title