Haberler

Diyarbakır'da Kadınlara Sağlık Eğitimi

Güncelleme:

Diyarbakır'da Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmaları kapsamında Bağlar İlçesi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Toplantı Salonunda kadınlara eğitim verildi.

Diyarbakır Valiliği himayesinde, Vali Hüseyin Aksoy'un Eşi Hülya Aksoy Koordinatörlüğünde, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmaları kapsamında Bağlar İlçesi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Toplantı Salonunda kadınlara eğitim verildi.


Program öncesinde Bağlar Aile ve Destek Merkezi'ni ziyaret eden Hülya Aksoy'u Bağlar Kaymakamımız Dursun Balaban'ın eşi Gülcan Balaban, İlçe Jandarma Komutanının eşi Funda Tan, İlçe Emniyet Müdürünün eşi Jale Yasan ve Aile Destek Merkezi Koordinatörü Saliha Elhakan karşıladı. Merkezde yetkililer ile bir süre görüşüp bilgi aldıktan sonra Kadın Sağılığı Eğitim Projesi programı için Bağlar İlçesi Rehberlik ve Araştırma Merkezi'ne geçti.


Buradaki programa Hülya Aksoy'un yanı sıra Vali Yardımcıları Ahmet Dalkıran'ın eşi Nazlı Dalkıran ve Mustafa Can'ın eşi Elvan Can, Bağlar Kaymakamının eşi Gülcan Dursun, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. İnci Sobi Yavaş ve çok sayıda kadın davetli katıldı. Programda bir konuşma yapan Hülya Aksoy, "Öncellikle Bağlar Kaymakamımız ve eşlerine sizleri bizimle buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum. Diyarbakır Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında meme kanserinde erken teşhis çok önemli olduğu için kendi kendine meme muayenesini nasıl yapmanız gerektiğini hekim arkadaşlarımız sizlere burada anlatacaklar. Sizleri bir araya getirmişken aynı zamanda rahim ağzı kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menapoz, obezite, anne sütünün yararları ve özellikle hiçbir şekilde kabul edilemeyecek olan kadına yönelik şiddet ve şiddet görüldüğünde neler yapılması gerektiği, nerelere müracaat edilmesi gerektiği noktasında, sizleri çok fazla sıkmadan, temel bilgiler vermek üzere buradayız. Ben hep şunu söylüyorum; kadın ailenin temel direğidir. Kadın sağlıklı olmalı ki; eşine, çocuklarına, evine faydalı olsun. Biz kadınlar olarak biraz fedakarız ve kendimizi ihmal ederiz. Burada dinledikleriniz lütfen kendiniz de uygulayın. Etrafınızda bilmeyen kadınlarla mutlaka paylaşın ki; farkındalık yaratmak üzere yürüttüğümüz bu çalışmalara sizler de katkıda bulunmuş olursunuz. Mutlaka her ay kendi kendinize meme muayenesi yapın ve kendinizi ihmal etmeyin" dedi.


Hülya Aksoy'un konuşmasının ardından Halk Sağlığı Müdürlüğünden Dr. Handan Uysal tarafından bir sunum yapıldı. Sunumda Meme Kanseri ve tanı yöntemleri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri ve tanı yöntemleri, kadın üreme sağlığı, normal doğum, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, anne sütü ve emzirme, menopoz, sağlıklı beslenme ve obeziteden korunma, sigara bağımlılığı ve sigaranın sağlığa zararları ile kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı. Sunumun sonunda 'Kendi Kendine Meme Muayenesi' konusunda video gösterimi yapıldı.

Kadınlar tarafından büyük ilgi gören toplantı, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sonlandırıldı. Daha sonra programına devam eden, Hülya Aksoy, Kadın Sağlığı Eğitim Projesi ve 1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği işbirliğinde, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde açılan meme muayenesi polikliniğini ve meme kanseri bilgilendirme standını ziyaret etti. Poliklinikte KETEM'de görevli doktorlar tarafından ücretsiz klinik meme muayenesi yapıldı. Kadınlar, Ulusal Kanser Tarama Programı'nda yer alan ve Aile Sağlığı Merkezleri ile KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi)'de ücretsiz olarak sunulan tarama hizmetleri hakkında bilgilendirildi.


Çalışmalar hakkında görevlilerden bilgi alan Hülya Aksoy, Kadın Sağlığı Eğitim Projesi ile Diyarbakır'da 15-69 yaş arası 505.000 kadına ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Kadınlar Meme Muayenesi Polikliniği ve standa yoğun ilgi gösterdi.

Temaslarının ardından Başhekim Op. Dr. Şenol Gedik'in odasına geçen Hülya Aksoy, burada hastane ve çalışmaları hakkında bilgi aldı. Basına kapalı geçen görüşmenin ardından ziyaret son buldu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Valiliği Hüseyin Aksoy Hülya Aksoy Eğitim Yerel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title