Haberler

Diyarbakır'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Etkinliği

Diyarbakır’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Diyarbakır'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nden düzenlenen etkinliğe, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, İl Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Barbaros Kasar, Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, kurum müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, açılış konuşması yaptı.

Mehmet Akif Ersoy'un bir destanı yazmanın sadece edebi meziyetlerle olamayacağını gösterdiğini kaydeden Aslan, "İstiklal Marşı en önemli ve değişmez değerlerimizden biridir. O bizim bir arada olmamıza anlam katan milli ruh birliğimizin sembolüdür. O milletimizin hürriyet ve milli irade türküsüdür. Toplumumuzun ortak bir kalp atımıdır. İstiklal marşını anlayabilmek için, Mehmet Akif Ersoy'u ve onun istiklal marşını yazdığı haleti ruhiye-yi iyi bilmek, onun şahsında ve edebi dilinde topladığı, milli mücadele ruhunu yakından tanımak, bu ruhu, hakkı ile hissetmek gerekir" dedi.

Yapılan konuşmasının ardından Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Seyit Ahmet Atak tarafından "İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'un kişiliği" konulu bir sunum gerçekleştirildi.

Daha sonra Şehit Namık Tümer İlkokulu 1. sınıf öğrencileri tarafından İstiklal Marşı'nın 10 kıtası okundu. Ziya Gökalp Anadolu Lisesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği "Mehmet Akif Ersoy'un hayatı" konulu tiyatro oyununun ardından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren eserler, eser sahibi öğrenciler tarafından okundu ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Etkinlik, Güzel Sanatlar Lisesi korosu tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisiyle sona erdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cahit Sıtkı Tarancı Mehmet Akif Ersoy Hasan Aslan Diyarbakır Kültür Sanat Haberler

title