Haberler

Diyarbakır'da İslami Derneğe Bombalı Saldırı

Diyarbakır’daki bir İslami derneğe iki adet tahrip gücü yüksek bombayla saldırı düzenlendi.

Diyarbakır'daki bir İslami derneğe iki adet tahrip gücü yüksek bombayla saldırı düzenlendi. Atılan bombaların büyük bir gürültüyle patlaması çevrede paniğe neden olurken, dernek binasında maddi hasara neden oldu.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Huzurevleri son durakta bulunan bir apartmanın 1'inci katında bulunan Hakla Dayanışma, Yardımlaşma ve Hizmet Derneği Genel merkezinde (HİZMET-DER) tahrip gücü yüksek iki adet bomba atıldı. Yüzü maskeli saldırganlar, tahrip gücü yüksek el yapımı iki adet bombayı Derneğin penceresine doğru atarak kaçtı. Atılan bombalar büyük bir gürültüyle patlarken, çevrede büyük paniğe neden oldu. Dernek binasında maddi hasarın meydana geldiği saldırıda can kaybı yaşanmazken, patlamanın ardından binanın önünde toplanan dernek üye ve yöneticileri, PKK aleyhine slogan atarak duruma tepki gösterdi.

Burada toplanan grup adına açıklama HİZMET-DER a üyesi Abdullah Akkaş, " Diyarbakır'da İslami faaliyetler yürüten derneklerimiz İslami faaliyetlerinden dolayı bazı şer odaklarının hedefi haline gelmiş. ABD Adana Başkonsolosluğunun Diyarbakır'da Müslümanlarla İslami camialarla dalga geçercesine iftar yemeği hazırlaması ve bunu yerli işbirlikçilerinin desteğiyle yapmaya çalışmasını duyarlı Müslüman Diyarbakır halkı tepkisini gösterdi. Bizlerde 72 sivil toplum kurumlarıyla beraber Dağkapı Meydan'ında ABD Adana Başkonsolosunu bu şekildeki Müslümanlarla dalga geçme eylemine tepki gösterdik. Ardından İslami faaliyetler yürüten Bu sivil toplum kuruluşları hedef haline alındı. Bu saldırganlar Diyarbakır'daki ABD jandarması olma rolünü üstlenmektedir. Biz dernek olarak üyelerimizden sükünet halinde olmaları istiyoruz. Yetkililere sesleniyorum artık bu tür olayların yaşanmaması için önlemlerini artırsınlar" dedi.

PKK ve BDP çevrelerine çağrıda bulunan Akkaş, "PKK ve BDP çevreleri akıllarını başlarına almaları, İslami Dernekler ve İslami sivil toplum kurumlarına saldırmaktan bir an önce vazgeçmelerini sözlerine ekledi. Yapılan açıklamanın ardından Dernek üyeleri kahrolsun PKK sloganları atarak dağıldı.

Öte yandan; Hakla Dayanışma, Yardımlaşma ve Hizmet Derneği Genel merkezine (HİZMET-DER) tahrip gücü yüksek iki adet bomba atılması ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Yüzlerini maske ile kapatan saldıranlar daha önceden hazırladıkları el yapımı patlayıcıları Dernek binasına attığı esnada binadan çıkan bir vatandaş ise,bölgeden olay yerinden hızla uzaklaştı.

Polis ekipleri çevrede inceleme yaparak saldırganların yakalanması için operasyon başlattı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Diyarbakır Kayapınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title