Haberler

Diyarbakır'da İşbaşı Yapacak 3 Bin 500 Kişi Belirlendi

Güncelleme:

Diyarbakır'da Toplum Yararına Program kapsamında çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilecek olan 3 bin 500 kişi belirlendi.

Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından her yıl gerçekleştirilen Toplum Yararını Program (TYP) kapsamında iş başı yapacak olan 3 bin 500 kişinin isimleri belirlendi.


LİSTELERDEN İSİMLERİNİ ARADILAR

Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında İş-Kur danışanlarının yönlendirilmesi ile belirlenen 3 bin 500 isim ilan edilirken, isim listeleri kurumun girişine asıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren asılan isim listelerinden önünde, isminin olup olmadığını görmek isteyenlerle kuyruk oluşturdu.

SEVİNÇ MUTLULUK VE HAYAL KIRIKLIĞI, ÜZÜNTÜ

İsim listelerini tarayıp isimlerini görenlerin sevinçleri yüzlerinden okunurken, isimleri çıkmayanlar ise yaşadıkları hayal kırıklığı ile adeta donup kaldılar, büyük bir üzüntü yaşadılar. İsimleri belirlenen toplam 3 bin 500 kişi Pazartesi'den itibaren işbaşı yapacak. Sabahın erken saatlerinden itibaren çok yoğun olacağı tahmin edilen ve istenmeyen olumsuzlukların önüne geçmek için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü de önlem aldı.

EMNİYET TEDBİR ALDI

Diyarbakır Emniyeti, iki otobüs çevik kuvvet ekibi ve zırhı araç ile Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) İş-Kur İl Müdürlüğü önünde sabahın erken saatlerinden itibaren önlem için yerini aldı. Zaman zaman kısa tartışmaların yaşandığı bölgede herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

İKİNCİ BİR ALIM OCAK AYINDA

Bu arada, Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürlüğü yetkilileri, işbaşı yapacak olan 3 bin 500 kişinin ardından Ocak ayında ikinci bir alım olabileceğini dile getirerek, ikinci alım ile isimleri çıkmayan vatandaşlarında işbaşı yapacaklarını umduklarını sözlerine eklediler. Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

hüseyin mehmetoğlu:

ak-kur alımı ))

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title