Haberler

Diyarbakır'da İş Bırakma Eylemi Yapan 4 Bin 900 Öğretmene Soruşturma

Güncelleme:

Diyarbakır, Milli Eğitim Müdürlüğü geçen Aralık ayında 1 günlük grev, ve 1 saatlik derse girmeme eylemlerine katıldıkları belirtilen 4 bin 900 öğretmen hakkında soruşturma açtı.

Diyarbakır'da, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçen Aralık ayında 1 günlük grev, sevk ve 1 saatlik derse girmeme eylemlerine katıldıkları belirtilen Eğitim-Sen'e üye 4 bin 900 öğretmen hakkında soruşturma açıldığı belirtildi.

Diyarbakır'da KEKS'e bağlı Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı İkram Atabay, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 14 Aralık'ta Eğitim-Sen Merkezi'nin Diyarbakır için aldığı 'Hastaneye sevk', 21 Aralık'ta '1 saatlik derse girmeme' ve KESK'in 29 Aralık'taki '1 günlük iş bırakma' eylemine katılan 4 bin 900 öğretmen hakkında soruşturma açıldığını söyledi. Soruşturma kapsamında eyleme katılan Eğitim-sen üyelerinin ifadelerinin alınmaya devam edildiğini söyleyen Atabay, "Diyarbakır'da 9 bin 950 üyemiz bulunmaktadır. Eylemler sendikal faaliyetler ve genel merkezin aldığı kararlar doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Sendikal eylemler, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Sözleşmesi ile güvence altına alınmıştır" diye konuştu.

"MİLLİ EĞİTİM AYNUR ADINDA ÖĞRETMENİ ARIYOR"

Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Sekreteri Nuri Özdemir ise, yapılan soruşturmalar nedeniyle eğitim kalitesinin düştüğünü ve öğretmenlerin iş yapamaz hala geldiğini söyledi. Traji-komik soruşturmalar açıldığını söyleyen Özdemir, şöyle dedi:

"Geçen Milli Eğitim'den Aynur adında bir üyemizi çağırmışlar. Kendisi de ifade vermeye gittiğinde şok bir durum ile karşılaşmış. Kendisine, Aynur adında bir öğretmenin dış basına Türkiye devletine hakaret eder nitelikle demeç verdiğini ve Diyarbakır'da tespit ettikleri Aynur adındaki 24 öğretmeni tespit ettiklerini ve bunların içerisinde demeç veren Aynur'u aradıklarını söylemişler. Bir eğitimcinin karşılaştığı durumu gösteren en bariz örneklerden biridir. Bölgenin şartları nedeniyle güç koşullarda eğitim veren öğretmenleri bu soruşturmalar ile iş yapamaz hale getiriyorlar."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Nuri Özdemir Diyarbakır Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (7)

t.c:

doğu ve güney doğu bölgesinde KPSS sınavlarında o kadar çok sahtekarlık yapılarak sağlık bakanlığına milli eğitim bakanlığına pkk yanlısı olanları atama yapılırsa sonucu bu olur bence doğuda sınav yapılmamalı güvenlik sorunu var

44
11
yanıtYanıtla
KUZUMobil-IOS:

Vatan hainleri bunlardan herşey beklenir ekmeğini yedikleri devlete ihanet etmekten hiç çekinmezler vatan hainlerinin idam edilmesi mecburi olmalı !

36
3
yanıtYanıtla
RealMobil-IOS:

Hepsi ihraç olmalı bence atanmayı bekleyen bir sürü öğretmen var

29
10
yanıtYanıtla
Bilir kişiMobil-IOS:

Direk asılsın yargılamaya gerek yok

13
5
yanıtYanıtla
???????????:

kimse bu olayı özgürlük tabanın da tartışmasın çünkü sözkonusu eylem hukuka aykırı . memurlar iş bırakamaz grev yapamaz kanun da var bu. kanuna uymayan öğretmenin soruşturma geçirmesi normal

6
1
yanıtYanıtla
Midyat^^lı:

bunlar öğretmen değil bunlar terör yandaş ve neferleridir bunları işten yerlerine iş bekleyen milli halkın çocukları öğretmen atayın

4
1
yanıtYanıtla
ÖZGÜRLÜK NEREYE KADAR:

vatan hainlerine küfretme, Dümdüz gitme özgürlüğüm var mı?

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title