Haberler

Diyarbakır'da İki Kreş İçin Kayıtlar Başlıyor

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından 450 Evler ve Bağcılar Mahallesi'nde inşa edilen 480 öğrenci kapasiteli iki kreş için kayıtlar başlıyor.


Kreş hizmetlerinde ilk kez anadili esas alarak hizmet vermeye başlayan ve bu uygulamasıyla kentte faaliyet yürüten birçok özel kreşe model olan Belediye, bu yıl temelini attığı 450 Evler ve Bağcılar Mahallesi'ndeki kreşleri ağustos ayında tamamlayacak.


Bağcılar Mahallesi'nde 14 sınıf, her sınıfta 20 öğrenci olmak üzere 280 öğrenci, 450 Evler'de 10 sınıf, her sınıfta 20 kişi olmak üzere 200 öğrenci kapasiteli kreşlerde, 3-6 yaş arası çocuklar eğitim görecek. 2015–2016 Yılı Eğitim Dönemi'nde hizmet vermeye başlayacak olan kreşlere kayıtlar, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda bulunan Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nde 3 Ağustos'tan itibaren başlayacak.


Suvari aileleri başvuru yapmaya davet etti


Konuyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Suvari, eylül ayında hizmet vermeye başlayacak kreşler için hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Çocuklarını kreşe kayıt ettirmek isteyen ebeveynleri, 3 Ağustos'tan itibaren Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ndeki Ön Kayıt Kabul Ofisi'ne davet eden Suvari, "Herkesin nitelikli ve anadilinde eğitim alması kapsamında başlattığımız kreş çalışmalarında önemli bir dönemece geldik. Geçtiğimiz yıllarda kentin farklı noktalarında kreş ve çocuk oyun odalarında 3-6 yaş arası çocuklara eğitim imkanı sunduk. 2015'te yapımına başlanan Bağcılar ve 450 Evler Mahallesi'nde bulunan iki yeni kreşle de kentimizde eğitim konusunda yeni bir sayfa açacağız" dedi.

Sistemimiz tamamen bilimsel

Yaptıkları araştırmalar sonucunda "yaparak, yaşayarak ve sorgulayarak" öğrenmenin esas alındığı bir eğitim modelini benimseyeceklerini dile getiren Suvari, eleştirel eğitim sistemi ile birlikte çok dili eğitimle bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Kurmancî, Kirmanckî ve İngilizce dillerinin eğitimde kullanılacağını ve kreşlerde ailenin tercihine göre her çocuğa bir ya da birden fazla dilin öğretilebileceğini kaydeden Suvari, kreşlerdeki eğitim sisteminin tamamen bilimsel olduğunu vurguladı. Suvari, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğitimi bireysel, fiziksel, sosyal, kültürel, psikolojik ve toplumsal gelişim üzerine inşa ediyoruz. Bunun yanında küçük çaplı da olsa bilime başlangıç için çeşitli basamaklar da oluşturuyoruz. Örneğin matematik, fizik vb."dedi.

Uzman olan eğitmenler görev yapacak

Kreşlerde alanlarında uzman personelleri istihdam ettiklerini belirten Suvari, şöyle konuştu: "Kendi alanlarında tecrübeli olan ve özellikle Kurmancî, Kirmanckî ve İngilizce konusunda uzman olan eğitmenler görev yapacak. Yine deneyimli psikologlar, sosyologlar ve sınıf öğretmenleri istihdam edildi. Bu konuda oldukça seçkin davrandık. Amacımız çocuk ile eğitmen arasındaki bağı doğru kurmaktır."

Dünyadaki örnekler incelenerek müfredat oluşturuldu

İlk defa eğitim vermeye başlayacak Bağcılar Mahallesi'ndeki kreşin 280 ve 450 Evler'deki kreşin kapasitesinin 200 öğrenci kapasiteli olduğunu dile getiren Suvari, kreşlerin çağın gerekleri gözetilerek planlandığını, müfredatın da dünyadaki eğitim müfredatları incelenerek oluşturulduğunu ifade etti. Kreşte, çocukların sağlıkları göz önünde bulundurularak eğitim, yemek, uyku ve oyun odaları ile birlikte bahçelere yer verildiğini söyleyen Suvari, "Çocuğun yaşam, oyun ve doğa ile bağını doğru temelde kurabilmek için böyle bir mekânsal oluşum içerisine girdik." dedi.


Kaynak: Temsilci / Kültür Sanat

Bağcılar Yerel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title