Haberler

Diyarbakır'da İki Köpeğin Yakıldığı İddiası

Diyarbakır'da iki köpeğin çöp yığınlarıyla birlikte yakıldığı iddiasının üzerine Doğa ve Hayvan Dostları Derneği tarafından tepki gösterildi

Diyarbakır'da iki köpeğin çöp yığınlarıyla birlikte yakıldığı iddiasının üzerine Doğa ve Hayvan Dostları Derneği tarafından tepki gösterildi.

Yakılan köpekler için dernek binasında yapılan açıklamayı okuyan Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Başkanı Sema Sayılan, Star TV'de sunumunu Seda Akgül'ün sunduğu Sabah Kuşağı programında yayınlanan Diyarbakır'da iki köpeğin yakılması haberi şehrimizi lekeleyen bir haber olarak gündemde yer aldığını söyledi.

Sayılan, Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde  iki köpeğin canlı canlı yakılarak hayatlarına son verilmesinin kendilerini üzdüğünü belirterek şöyle konuştu:

"Derneğe yapılan ihbar üzerine harekete geçtik. Emniyet yetkilileri ile konuyu görüştük. Yapılan çalışmalar sonucu köpeklerin bir çocuk tarafından yakıldığı söylendi. İnsana saygının esas olması gereken dünyada, sevgiden yoksul insanların, ileride nasıl bir kuşak ortaya çıkaracağını düşünmek istemiyoruz. Yakma gibi insanın aklının tahammül edemediği bu tür davranışları kınıyor, vahşetin kendisi olan bu olayın bir daha yaşanmaması için yetkilileri uyarmak istiyoruz.  Bu vahşeti yapanlar rehabilite edilmelidir. Hayvana sevgisi olmayanın insana saygısı asla olmaz. Hayvan sever  ve doğa sever dostları bu çirkin duruma tepki göstermesini davet ediyoruz." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Seda Akgül Star Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title