Haberler

Diyarbakır'da Hükümlülere İftar

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nca, "Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın, Bu Ramazan ve Her Ramazan" teması doğrultusunda 400 hükümlüye iftar programı düzenlendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı, "Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın, Bu Ramazan ve Her Ramazan" teması kapsamında 400 hükümlüye iftar verdi.

Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda düzenlenen iftar programına Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Daire Başkanı Kadir Dinç, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Ayşegül Jale Saraç, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş ile hükümlüler katıldı.

Başsavcı Solmaz, İl Emniyet Müdürü Böğürcü ve DÜ Rektörü Saraç tarafından, cezaevinde Kur'an okumayı öğrenen hükümlülere çeşitli hediyeler verildi.

Burada konuşan Solmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı'na ve İl Müftülüğü'ne cezaevlerine sundukları manevi katkılardan dolayı teşekkür etti.

Solmaz, "Bu organizasyonun içinde olmaktan mutluluk duymaktayım. Bu türden programların önümüzdeki ramazanlarda da devam etmesini diliyorum" diye konuştu.

İftar sonrasında Solmaz ile müftü Erdoğmuş, hükümlülerle ilgilenerek, sorunlarını dinledi. Bu sırada cezasının bitmesine 11 ay kalan hükümlülerden Sezgin Güler, yetkililere teşekkür etti.

Güler, iki ay önce böbrek hastası annesi Fatma Güler'e bir böbreğini verdiğini belirterek, herkesin organ bağışı konusunda duyarlı olmasını istedi.

Güler, "Tüm hükümlü ve tutuklu arkadaşlara sesleniyorum. Organ nakli bir hayat kurtarıyor. Hepimizin duyarlı olmasını istiyorum. Bütün annelerin ramazanını kutluyorum dua bekliyorum." ifadesini kullandı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Cumhuriyet Başsavcılığı Ramazan Solmaz Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title