Haberler

Diyarbakır'da Hayat Durdu

Güncelleme:

DBP öncülüğünde yapılan kepenk kapatma, okul boykotu ve kontak kapatma gibi eylem çağrılarına Diyarbakır'da esnaf ve öğrenciler destek verdi.

Demokratik Bölgeler Partisi (BDP) Kobani'ye duyarlılık oluşması amacıyla aldığı bir dizi eylem kararları arasında bulunan kepenk ve kontak kapatma ile okul boykotu bu sabah saatlerinden Diyarbakır'da yapıldı.

Sabahın erken saatlerinde okulda olması gereken öğrenciler okula gitmediği gözlenirken, okul kıyafetleriyle okul çevresindeki öğrencilerde derslere girmedi. Sabah evinden işyerine gitmek için duraklara gelen vatandaşlar uzun süre otobüs bekledi. Otobüslerin çalışmadığını fark eden vatandaşlardan kimi sınırlı sayıda çalışan minibüslerle işyerine gitmeye çalışırken, kimi ise yalın ayak yollara düştü.

Kurban bayramı olmasına rağmen Diyarbakır'da esnaf da kepenk açmayarak Kobani'ye karşı duyarlılığını gösterdi. Önceki yıllarda yapılan kepenk kapatma eylemlerine pek katılmayan Ofis semtindeki esnaflar bile Kobani için kepenklerini açmaması da dikkat çekti.


Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Kobani Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title