Haberler

Diyarbakır'da Hastalar Oy Kullanmaya Ambulansla Gidecek

Güncelleme:

Diyarbakır'da 69 yatalak hastanın yerel seçimlerde ambulans ve sağlık ekipleri vasıtasıyla oy kullanacağı bildirildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, sağlık durumları nedeniyle hareket kısıtlılığı yaşayan 69 kişinin, Sağlık Müdürlüğünün tahsis edeceği hasta nakil araçları ve ambulanslarla sağlık personeli refakatinde sandığa gidip oy kullanacakları belirtildi. Valilik açıklamasında şöyle dendi:

"30 Mart 2014'te yapılacak seçimlerde; Diyarbakır ili ve bağlı ilçelerde oy kullanacak, Evde Sağlık hizmetlerinden faydalanan ve aynı zamanda hareket kısıtlılığı yaşayan vatandaşlarımıza İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde bir çalışma yapılmıştır. Sağlık Bakanlığımızın 11.03.2014 tarih ve 4820. 3875 sayılı yazıyla Valiliğimiz aracılığıyla müdürlüğümüze gönderdiği yazı çerçevesinde Sağlık Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde; Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Ambulans Servisi Başhekimliğinin katılımıyla ortak bir çalışma programı düzenlenmiştir. Program çerçevesinde Diyarbakır ve ilçelerinde kayıtlı olan toplam 986 hastaya ulaşıldı. Evde Sağlık Hizmeti alan ve hareket kısıtlılığı olan 60 hasta, sağlık ekiplerince oy kullanmalarının sağlanması talebinde bulunmuştur. Bu hastaların 35 tanesi il merkezinde ikamet emekte olup, Kocaköy'de 2, Eğil'de 5,Ergani'de 16,Silvan'da 4,Bismil'de 2, Kulp'ta 5 hasta ikamet etmektedir.
Bu hastalarımızın oy kullanma yerlerine ulaşımları sağlık personeli refakatinde ambulanslar ve hasta nakil araçları ile sağlanacaktır. Hastaların olası bir durumda oy kullanma amacıyla sağlık araç ve personeline ihtiyaç duymaları halinde 444 38 33 numaralı telefonu ücretsiz olarak arayarak bu hizmeti talep etmeleri halinde gerekli hizmet verilecektir"

Kaynak: Temsilci / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Diyarbakır Valiliği Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title