Haberler

Diyarbakır'da Hamile Eş Cinayetinde, Savcı 'Ağırlaştırılmış Ömürboyu' İstedi

Diyarbakır'da, eşi bir çocuk annesi ve 4 haftalık hamile Deniz Binen'i, kendisini aldattığı iddiasıyla 21 bıçak darbesiyle öldüren ve cinayet sırasında sesleri kaydeden Selam Binen davasında savcı, aldatma iddialarını doğrulayacak hiç bir delilin bulunamadığını belirterek sanığın ağırlaştırılımış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi.

Diyarbakır'ın Merkez Sur ilçesi'nde 2013 yılının Nisan ayında meydana gelen olayda temizlik işçisi 25 yaşındaki Selam Binen, bir çocuk annesi eşi 28 yaşındaki Deniz Binen'i, kendisini aldattığı iddiasıyla 21 bıçak darbesi ile öldürdü. Aldatma olayını ıspatlamak için evin değişik yerlerine kamera ve ses kayıt cihazları yerleştiren ve cinayet anında eşinin seslerini kaydeden Selam Binen'in yargılanmasına Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Tutuklu sanık Selam Binen'in katıldığı duruşmada Cumhuriyet Savcısı Bahtiyar Kızıl, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Sanığın eşi Deniz Binen'in kendisini aldattığını düşündüğü için evin değişik yerlerine görüntü ve ses kayıt cihazı koyduğunu belirten Savcı, olay anındaki seslerin bile bu cihazlarda kayıtlı olduğunu vurguladı. Savcı Bahtiyar Kızıl, cihazlardaki kayıtlar ve dosyanın incelenmesi sonucunda maktülün aldattığı yönündeki iddiaları doğrulayacak delil elde edilemediğini söyledi.

HAMİLE OLDUĞUNU BİLE BİLE ÖLDÜRDÜ

Yapılan otopside Deniz Binen'in 4 haftalık hamile olduğunun tespit edildiğini ve  Selam Binen'in eşinin hamile olduğunu bildiğini ifade eden Savcı, bu nedenle gebe olduğunu bildiği eşini kasten öldürmekten cezalandırılması gerektiğini savundu. Cumhuriyet Savcısı, sanık hakkında koşulları oluşmadığından haksiz tahrik indirimi hükümlerinin de uygulanmamasını istedi. Savcı, sanık Selam Binen'in bu sebeplerle ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını talep etti.

'ÖLDÜRMEK İSTESEM AİLESİNİ ÇAĞIRMAZDIM'

Savcının esas hakkındaki görüşüne karşı savunması alınan sanık Selam Binen ise, "Benim amacım sadece korkutmaktı. Öldürmek isteseydim ailesini çağırmazdım. Kayıt yapmamın amacı gerçekleri ortaya çıkarmaktı. Gerçekleri söylemesini istedim, bıçağı bana vurunca olay ortaya çıktı ve ben kendimi kaybettim. Keşke ölseydim de böyle olmasaydı. Pişmanım, beraatimi istiyorum" dedi.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme, taraf avukatlarına savcının esas hakkındaki görüşüne karşı savunmalarını yapmak üzere süre vererek duruşmayı erteledi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title