Haberler

Diyarbakır'da Güzellik Yarışmasının İptal Edilmesi

Diyarbakır'da 7 Nisan 2013 günü düzenlenmesi planlanan Dünya Medeniyetler Kraliçesi (Mıss Civilization Of The World) yarışması gelen tepkiler üzerine iptal edildi.

Diyarbakır'da 7 Nisan 2013 günü düzenlenmesi planlanan Dünya Medeniyetler Kraliçesi (Mıss Civilization Of The World) yarışması gelen tepkiler üzerine iptal edildi.

Dünya Medeniyetler Kraliçesi Yarışması'na 21 ülkeden 22 güzel katılıyordu. 7 Nisan'da Diyarbakır'da yapılmak istenilen yarışma çeşitli kurum ve kişilerin verdiği tepki üzerine iptal edildi. Tepkilerin, yarışmanın Kutlu Doğum Haftası'na denk gelmesinden kaynaklandığı belirtildi. Yarışmanın Onursal Başkan'ı Süha Özgermi, yarışmaya yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi. Özgermi, yarışmanın iptal edilmesine ilişkin üzüntülü olduğunu dile getirerek, "İnsan olmak istemediği yerde durmaz" dedi.

"KAPILAR BİZE KAPATILDI"

Özgermi, Diyarbakır'a gelmeden önce yarışmanın düzenleyeceği yeri belirlediklerini ve hazırlıkları ona göre yaptıklarını ifade ederek, gelen tepkiler üzerine yerin iptal edildiğini söyledi. Özgermi, "Güzellere, Diyarbakır'a geleceksiniz dediğim zaman hiçbiri tereddüt etmeden geldi. Hatta koşa koşa geldiler. Demek ki, Diyarbakır tarihi olarak dünyada yerini almış bir kenttir. Diyarbakır'da yapmak istediğimiz yarışmada birdenbire bütün kapılar bize kapatıldı. Daha önce tuttuğumuz salonlar, bize yerlerini olmadığı gibi gerekçeler gösterip iptal ettiler. Diyarbakır'da bakmadığımız yer kalmadı. Kime sorduysak, herkes yerimiz dolu dedi. Tüm bunlarla beraber, telefonla bizi arayan çok sayıda kişi oldu. Bize, hemen buradan gidin dediler. Bu hafta, Diyarbakır'da Kutlu Doğum Haftası kutlanıyor, bundan dolayı bir an evvel dönün dediler. İnsanın istemediği yerde durması çok zor. Ama ben, Diyarbakırlıların bizi istemediğine inanmıyorum. Diyarbakır'da büyük ilgi ve sevgi gördük. Bizi istemeyen küçük bir grup var" diye konuştu.

"BİZE GİDİN DEDİLER"

Güzellik yarışmasına tepki verenlerin telefonla arayarak kendilerine buradan gitmeleri için uyardığını anlatan Süha Özgermi, tüm bu yaşananlardan ötürü yarışmayı iptal etme kararı aldıklarını söyledi. Özgermi, "Şimdi, güzellerin memleketlerine döneceğiz. Diyarbakır'dan gitme kararı aldık. Güzellik yarışması programını iptal ettik. Ama bugün başka bir ilden teklif gelirse orada etkinliğimizi sürdürürüz. Tüm bu yaşananlara rağmen Diyarbakır'a bakışım değişmedi. Bugün gidiyoruz, bir hafta sonra Diyarbakır'dan davet gelirse yine geliriz. Bize gidin diyorlar. Bunu açıkça söylemek istemiyorum ama bizi istemiyorlar. Sizin evinize bir misafir gelirse hadi kardeşim, git derse gidersiniz" diye konuştu.

"DİYARBAKIR'A ÇAĞIRSALAR YİNE GELİRİZ"

Diyarbakır'dan ayrılmalarından dolayı büyük üzüntü duyduklarını söyleyen Özgermi, Diyarbakır'a bir tepki duymadıklarını, buraya çağırılmaları durumunda memnuniyetle geleceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Biz, güzellere yaşananları makul bir şekilde anlattık. Tabi yaşananların içeriğini anlatmadık. Onlar da normal karşıladılar. Şu an eşyalarını hazırlıyorlar. Güzellerimizin hepsi gitmelerinden dolayı büyük bir üzüntü yaşıyor. Ama Diyarbakır'a bakışları değişmedi. Diyarbakır'ın tarihi yerlerini gördüklerinden dolayı, gördüklerini kafalarında nakış ederek gidiyorlar. Şu an çok üzüntülüyüz, hem güzellerin hem de benim buradan gitmekten dolayı. Diyarbakır'da bizi seven, gözleriyle merhaba diyen, gülerek karşılayan, Diyarbakır halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Diyarbakır Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title