Haberler

Diyarbakır'da Güvenli Okul Konferansı Düzenlendi

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Diyarbakır'da düzenlenen güvenli okul konferansında bir ülkenin kalkınmasının, gelişmesinin ve huzura kavuşmasının tek yolunun eğitim olduğunu söyledi.

Diyarbakır Bahçeşehir Koleji Dicle Vadi Kampüsü'nde 'Güvenli okul' konferansı düzenlendi. Konferansa Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, New York Üniversitesi Araştırma Direktörü Doç. Dr. Selçuk Şirin, Bahçeşehir Üniversitesi Özel Güvenlik ve Koruma Programı Bölümü Başkanı Osman Öztürk, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Konferansta bir konuşma yapan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, güvenli okul projesiyle ilgili bilgi verdi. Eğitimin dünyada en önemli konuların başında geldiğini söyleyen Yücel, "Bugün ABD bile bu eğitim ne olacak diyor, en geri kalmış Afrika ülkesi de bu eğitim ne olacak diyor. Çünkü artık bir ülkenin kalkınması, gelişmesi, huzura kavuşmasının tek yolu eğitimdir. Bu uzun yıllardan beri bilinen bir gerçek. Şimdi ise şu soruluyor; nasıl bir eğitim? Eğitim denilince acaba hepsi yararlı mı? Şimdi bunlar tartışılıyor" dedi.

"OKULUMUZDAKİ SINIFLARI KENDİ İMKANLARIMIZLA ISITIRDIK"

Enver Yücel, açıklamasında geçmiş yıllardaki eğitim ile günümüzdeki eğitim arasındaki farkı ortaya koymak için ilk okul döneminde yaşadığı hayattan örnekler verdi. Yücel, "Ben okula giderken 5, 6 saat okula yürürdüm. İlkokul ve ortaokulu Giresun'da bir köyde okudum. O zamanlar yol yoktu, patika yollardan okula giderdik. Elimizde odunlarla okula gider ve sınıfları ısıtırdık. Elektrik yoktu, gaz lambası vardı. TV, vesaire zaten yoktu. Şimdi şartlar çok daha farklı" diye konuştu.

Yücel'in konuşmasından sonra konferans soru cevap şeklinde devam etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Enver Yücel Diyarbakır Dicle Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title