Haberler

Diyarbakır'da Gözaltına Alınan Hakim ve Savcılar Adliyede

Diyarbakır'da gözaltına alınan hakim ve savcılar adliyedeDİYARBAKIR'da darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında askeri hakim ve savcılarından bulunduğu 67 hakim ve savcı polisteki soruşturmalarının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Diyarbakır'da gözaltına alınan hakim ve savcılar adliyede

DİYARBAKIR'da darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında askeri hakim ve savcılarından bulunduğu 67 hakim ve savcı polisteki soruşturmalarının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Darbe girişimi kapsamında Diyarbakır'da Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcılığı ve Birleşmiş Hava Harekat Merkezleri Komutanlığı ile bünyesindeki 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı ile 7'inci Kolordu Komutanlığı'nda görevli 20 askeri hakim ve savcı ile Diyarbakır Adliyesi'nde görevli olan ve HSYK kararnamesi ile açığa alınan 47 hakim ve savcı gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde soruşturmaları tamamlanan şüpheli hakim ve savcılar bugün adliyeye çıkarıldı. Şüpheliler sıkı güvenlik önlemleri altında adliyenin arka kapısından içeriye alındı. Şüpheli hakim ve savcıların, 'Cebir ve tehdit kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni değiştirmeye teşebbüs' ve 'TBMM'yi ıskata teşebbüs' suçlamasıyla savcılıktaki soruşturmaları devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title