Haberler

Diyarbakır'da 'Girişimcilik' Toplantısı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, bölgenin olağanüstü bir süreçten geçtiğini belirterek, bu ortamda ticareti konuşmanın kolay olmadığını vurguladı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, bölgenin olağanüstü bir süreçten geçtiğini belirterek, bu ortamda ticareti konuşmanın kolay olmadığını vurguladı.

DTSO ile KOSGEB işbirliğinde düzenlenen 20. Dönem Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi bilgilendirme toplantısı çok sayıda kursiyerin katılımıyla gerçekleştirildi. DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, KOSGEB Diyarbakır Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Fidan, Uzman Yardımcısı Hasan Solmaz, DTSO Genel Sekreter Yardımcısı Kamuran Toktanış ve girişimci adaylarının katıldığı toplantı DTSO seminer salonunda yapıldı.

Toplantıda konuşan DTSO Başkanı Sayar, bölge olarak olağanüstü bir süreçten geçildiğini belirterek, "Yanı başımızda savaş manzaralarıyla karşı karşıya yaşıyoruz, böylesi bir ortamda ticari faaliyet yürütmek, ticareti konuşmak kolay olmuyor ve bazen gerçekten anlamını yitiriyor. Ekonomik faaliyetler yaşamın bir parçasıdır, bir taraftan kaotik bir ortam yaşıyor olsak da, bir şekilde ekonomik alanda yaşam devam ediyor. Bizler de DTSO olarak toplumsal barışı öncelik alan çalışmalarımızın yanında, ekonomik faaliyetlerimizi de aynı kararlılıkla devam ettirmeye çalışıyoruz. Bugün açmış olduğumuz kurs da bunun göstergesidir" dedi.

"SUR ESNAFINA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILACAK"

2016'nın ilk dönem kursunu verdiklerini anlatan Sayar, "Bu sene içinde minimum 500 sertifika vermeyi planlıyoruz. Girişimci başvurularını değerlendirirken Sur içindeki esnaftan gelen başvurulara da pozitif ayrımcılık yapılacaktır. Çatışma bittiğinde, kalkınma için ekonomik altyapının belli bir seviyede olması toparlanmayı kolaylaştıracaktır" diye konuştu.

"TİCARET CESARET GEREKTİRİYOR"

Girişimci adaylarına önerilerini de ileten Sayar, kursiyerlerin belgelerini aldıktan sonra iş fikirlerini pratiğe dönüştürme noktasında cesaretli olmaları gerektiğini söyledi. Ticaretin cesaret gerektiren bir alan olduğunu ve iyi bir planlama gerektirdiğini belirten Sayar, kursun herkes için hayırlı olmasını dileyerek KOSGEB yetkililerine de ortaklıkları ve emekleri için teşekkürlerini iletti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Solmaz Mehmet Fidan Ahmet Sayar Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title