Haberler

Diyarbakır'da Gazetecilere Yapılan Saldırı Kınandı

Diyarbakır’da toplanan basın mensupları, son günlerde kendilerine yönelik yapılan saldırıları kınadı.

Diyarbakır'da toplanan basın mensupları, son günlerde kendilerine yönelik yapılan saldırıları kınadı.

Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen gazetecilere HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ömer Önen, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi de destek verdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Özgür Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakkı Boltan, Dicle Haber Ajansı'na yönelik düzenlenen baskın nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve ilgili birimler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Daha sonra konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Dicle Haber Ajansı'nın sitesinin 20'yi aşkın kez kapatıldığını söyledi. Gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan sadırıyı da kınayan Elçi, "Ülkenin en etkili gazetecilerinden biri olan Ahmet Hakan Coşkun, dün bu toplumsal iklim içinde bazı saldırganların saldırılarına hedef olmuş ve yaralanmıştır. Bu saldırıyı özellikle siyasi iktidarın basına yönelik baskıcı tutumundan ayrı düşünmek mümkün değildir. Ahmet Hakan Coşkun'a yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Biz baro olarak hukuk örgütü olarak basın emekçileri ile dayanışma içerisinde olacağız. Bir kez daha Dicle Haber Ajansı yetkili, emekçi ve gazetecilerine yapılan hukuksuz uygulamayı kınıyoruz" dedi.

Daha sonra konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, hangi gruba mensup olursa olsun fiziki ve psikolojik baskıya maruz kalan bütün medya emekçilerine geçmiş olsun dileğinde bulundu. Pir, "İnşallah bundan sonra böyle olaylar bir daha yaşanmaz. Ahmet Hakan evine giderken şiddete maruz kaldı. Kendisine ve bizim gözaltına alınan 32 arkadaşımıza da geçmiş olsun diyorum" diye konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından Diyarbakır Adliyesi'ne giderek, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulundu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Hakan Coşkun Tahir Elçi Ziya Pir Dicle Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title