Haberler

Diyarbakır'da GARD Ormanı Fidan Dikimi Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Halk Sağlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından yapılan organize ile, herkesin özgürce nefes aldığı bir dünya için Gard Ormanı Fidan Dikimi gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da Kronik Solunum Hastalıklarına Karşı Küresel İşbirliği (Global Alliance against Chronic Respiratory Diseases -GARD) Kurul çalışmaları kapsamında 'Gard Ormanı Fidan Dikimi' gerçekleştirildi.

GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü arazisi içindeki alanda gerçekleştirilen fidan dikimine; Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları Dr. Murat Koç, Dr. İnci Sobi Yavaş ve Ahmet Nursi Cengiz ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Saka, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden Müdür Yardımcısı Mehdi Sümerli, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Şube Müdürü Hamdullah Güven, Orman İşletme Müdürü Fadıl Topdağ, Orman Su İşleri Müdürü Erdal Seven, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı'ndan Bedri Deniz, İl Müftülüğü'nden yetkililer ile GARD Kurul Üyeleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Fidan dikimi töreninde GARD Ormanına 200 adet fidan dikilirken, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, GARD Ormanı oluşturulması çalışmasına destek ve katkılarından dolayı GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı'na teşekkür etti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title