Haberler

Diyarbakır'da Feci Kaza

Güncelleme:

Diyarbakır Lice yol ayrımında bir LPG tankerinin devrilmesi ve ardından alev alarak patlaması sonucu en az 80 kişi yanarak yaralandı.

Diyarbakır Lice arasındaki Ergin Köyü yakınlarında bir LPG tankeri saat 24.00 sıralarında virajı alamayarak devrildi. Arkasından gelen Star Diyarbakır firmasına, bir özel otomobil ile Has Bingöl firmasına ait ikinci bir yolcu otobüsü de kaza yerinde durdu.

Yolculardan bazıları tanker sürücüsünü kurtarmak için aracın devrildiği yere inerken, tankerden sızan gaz birden alev alarak patladı. İnen yolucuların tamamı alevler içinde kaldı. Yaklaşık 15 kilometre mesafede bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Lice İtfaiye Grubu patlama sesini duyunca olay yerine hareket etti. 11-12'inci dakikada olay yerine ulaşan itfaiye durumu Diyarbakır merkeze bildirdi ve ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Diyarbakır merkez grubu da harekete geçerken Hani Grubu'nu olay yerine yönlendirdi. Yangın 7 itfaiye ve yaklaşık 40 personelle kontrol altına alınırken, İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, yangın ve patlamanın kaza yapan tankerden kaynaklanmış olabileceği gibi, inen yolculardan birinin sigara yakmak istemesinden de kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

6-7'SİNİN HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Başta Diyarbakır ve ilçeleri olmak üzere çevre illerden onlarca 112 Acil Servis Ambulansı olay yerine sevk edildi. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne çoğu ağır 23 yanarak yaralanan hasta getirildi. Olayı haber alan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı, Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş, Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Bayrak, Meclis Üyesi Erkan Erenci de 01.50 sıralarında hastaneye geldi. Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servis Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Recep Dursun hastaneye 23 yanık yaralısı getirildiğini söyledi. Bunlardan 6-7'sinin hayati tehlikesi bulunduğunu ve yoğun bakıma alındığını belirten Dursun, hastanenin "Afet Acil Duruma" geçtiğini söyledi. Dursun, yanık ünitesi olan çevre illerin hastanelerinde yer açtıklarını belirterek, 5 kişinin Batman'a, 1 kişinin de Urfa'ya sevk ettiklerini söyledi. Dursun, Malatya ile de irtibat halinde olduklarını ve 4-5 kişiyi bu ile göndereceklerini söyledi. Zaman zaman Acil Servis önünde hasta yakınlarına da bilgi veren Dursun, bir hastanın kimlik bilgilerine ulaşamadıklarını söyledi.

KIŞANAK: YANIT ÜNİTELERİ YETERLİ DEĞİL

Hastane önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, çok üzgün olduklarını belirterek, "Öncelikle halkımıza bu elim kazada yaralanan herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi. Tüm ailelerin üzüntülerini paylaşan Kışanak, yaralılara acil şifalar diledi. Kışanak, "Hepimizin duaları, temennisi bir an önce sağlıklarına kavuşmaları ve hayati bir riskle karşı kalmamaları yönündedir. Fakat ne yazık ki hastaneden aldığımız bilgiler çok sayıda yaralı olduğu ve bunların bir kısmının durumunun ciddi olduğu yönündedir. Umarım daha üzücü bir haberle sarsılmayız ve umarım can kaybı yaşanmadan bu faciayı atlatabiliriz" dedi.

Olayın duyulur duyulmaz Lice ve Hani'den itfaiyenin olay yerine intikal ederek yangına müdahale ettiğini belirten Kışanak, "Eş zamanlı bir şekilde Diyarbakır'dan ve diğer ilçelerimizden itfaiye ekipleri olay yerine hızlı bir şekilde intikal ederek yangın söndürme çalışmalarını yürüttüler. Fakat olayın şekli büyük bir facia, yolcu otobüsünün ve tankerin aynı alanda bulunması büyük bir felaket ortaya çıkarmıştır" diye konuştu. Kışanak, "Acilen yapılması gerekenler çevre illerde yanık ünitesi olan hastanelerde yer açılması ve hızlı bir şekilde uygun koşullarda sevklerin gerçekleştirilmesidir. Çünkü Diyarbakır'daki yanık ünitelerin kapasitesi böylesi bir faciada ortaya çıkan durumu karşılamaya elverişli değil, yeterli değildir. Bunun hızlı bir şekilde temin edilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

ANLI: UÇAK VE HELİKOPTER AMBULANS KULLANILMALI

Eş Başkan Fırat Anlı da ellerine sağlıklı bir bilgi geçmediğini ancak 80'in üzerinde insanın yanarak yaralandığının anlaşıldığını söyledi. Bunlardan en az bazılarının durumunun ağır olduğunu belirten Anlı, "Bu yaralıların derhal daha iyi imkanlara sahip olan Adana'ya sevk edilmesi lazım. Uçak ambulanslarla, helikopter ambulanslarla bütün imkanlar kullanılarak bir an önce sevk edilmesi lazım" dedi. Hastanenin son derece özverili bir şekilde çalışma yürüttüğünü ancak yanık yatak kapasitesinin yeterli olmadığını belirten Anlı, "Sağlık çalışanları son derece özveri ile ellerinden geleni yapıyorlar. Ama bu kadar büyük bir faciayı Diyarbakır'ın kendi imkanlarıyla bertaraf etmesi mümkün değildir" diye konuştu. Anlı bütün yaralılara Allah'tan şifalar diledi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Recep Dursun Fırat Anlı Star Lice Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title