Haberler

Diyarbakır'da Esnafın "Acil Destek Kredisi" Talebi

DESOB Başkanı Ebedinoğlu, IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde iş yerleri zarar gören 11 ildeki esnafa, KOSGEB'in Van depremi ve Reyhanlı'daki bombalı saldırıda zarar gören işletmelere sağladığı "Acil Destek Kredisi" verilmesi için hazırladıkları raporu Başbakan Davutoğlu'na sunduklarını bildirdi.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde iş yerleri zarar gören esnafa, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'ndan (KOSGEB) "Acil Destek Kredisi" verilmesi için hazırladıkları raporu Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunduklarını söyledi.

Ebedinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6-7 Ekim'deki izinsiz gösterilerde bölgede iş yerleri yakılan, yağmalanan esnafın zararına ilişkin hazırladıkları raporu, partisinin il kongresi için Diyarbakır'a gelen Başbakan Davutoğlu'na valilik ziyareti sırasında sunduklarını belirtti.

Başbakana Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki esnafın yaşadığı sorunlarla ilgili bilgi verdiğini dile getiren Ebedinoğlu, istihdam sağlayan esnafın yaralarının sarılması ve faaliyetlerini sürdürebilmesi için acil destek talebinde bulunduklarını kaydetti.

Raporda, yaşanan son olayların çözüm süreci ile bölgeye sempatiyle bakan yatırımcıları bölgeden uzaklaştırdığına da değinildiğini ifade eden Ebedinoğlu, şöyle dedi:

" Reyhanlı'da 51 kişinin hayatını kaybettiği, 146 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısında zarar gören işletmelere KOSGEB tarafından doğal afetler ve terör gibi durumlardan etkilenen işletmelere verdiği kredi imkanı sunulmuştu. Bölge esnafının da aynı kapsama alınmasını istediğimizi başbakana ilettik. Faizsiz kredinin yanı sıra mevcut işletmeler için vergi indirimi, enerji desteği talebinde de bulunduk. Başbakan raporu olumlu buldu." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Diyarbakır Reyhanlı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title