Haberler

Diyarbakır'da Elektrik Sabotajı

Güncelleme:

Dicle Elektrik'e ait Diyarbakır'daki dağıtım merkezlerine düzenlenen 'sabotaj' nedeniyle saatlerce karanlıkta kaldı.

Diyarbakır'da aralarında hastanelerin de bulunduğu yaklaşık 100 bin elektrik müşterisi, kimliği belirsiz kişiler tarafından Dicle Elektrik'e ait dağıtım merkezlerine düzenlenen 'sabotaj' nedeniyle saatlerce karanlıkta kaldı. Sabotaj eylemini düzenleyenler, yeniden elektrik verilmesini engellemek için, çalışanların can güvenliğini de sağlayan yüksek gerilim emniyet anahtarlarını da çalınca, kesintiler saatlerce sürdü.

Enerji Verilemesin Diye Güzenlik Anahtarlarını Çalmışlar

Alınan bilgiye göre, dün yaşanan sabotaj eylemlerinden ilki saat 14.00 sıralarında merkez Kayapınar ilçesinin yarısı ve Bağlar ilçesinin Bağcılar mahallesi, Talaytepe, 3. Sanayi Sitesi, Otogar, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Kantar Kavşağı bölgelerine elektrik sağlayan Tepeşehir-2 DM'de (Dağıtım Merkezi) enerjiler kesildi.


Kentin bu kesimlerinden bir anda yüzlerce kesinti ihbarı gelmesi üzerine, ekipler zaman geçirmeden dağıtım merkezine yönlendirildi. Arıza ekipleri, dağıtım merkezine geldiklerinde binaya ait ana kapının kilidinin kırık olduğunu gördü. Yapılan inceleme sonunda, anahtarı kırarak içeriye giren kimliği belirsiz kişilerin kesicilere giden enerji devre dışı bıraktıktan sonra yüksek gerilim hattındaki elektriği kestiği belirlendi. Söz konusu kişilerin, arıza ekiplerinin yeniden enerji vermemesi için de yüksek gerilim hattı kesicilerine ait emniyet anahtarlarını beraberlerinde götürdükleri ortaya çıktı. Yapılan çalışmalar sonunda söz konusu yerlere ancak saat 17.00'da elektrik enerjisi verilebildi.

Tepeşehir-2'den Sonra Alay TM'ye de Sabotaj Düzenlendi

Tepeşehir-2 DM'de çalışmalar sürerken, enerji hatlarına yönelik ikinci bir sabotaj eylemi de saat 16.00'da Alay TM'de yaşandı. Bir anda Merkez Bağlar ilçesine bağlı Sento Caddesi, Nükhet Coşkun Caddesi, Göçmenler Caddesi, Alipınar mahallesi ve Çarıklı beldesi karanlıkta kaldı. Çok sayıda kişi Dicle Elektrik'e ait Çağrı Merkezi'nin '4448086' numaralı telefonunu arayan elektriklerinin kesildiğine dair ihbarda bulundu. Bunun üzerine Alay TM'ye yönlendirilen Dicle Elektrik Dağıtım arıza ekipleri, burada da Tepeşehir-2'de olduğu gibi kimliği belirsiz kişilerin kapı kilidini kırarak içeriye girdiğini ve yüksek gerilim hatlarındaki enerjisi kestikten sonra, emniyet anahtarlarını da alarak kaçtıklarını belirledi. Bunun üzerine Alay TM'de de gerekli onarım çalışmaları başlatıldı.

Çalışanların can güvenliklerini de sağlayan yüksek gerilim emniyet anahtarlarının çalınması nedeniyle arızaya güçlükle müdahale edilirken, Alay TM'den enerji alan yerlere ancak saat 19.00'da elektrik verilebildi.

Sabotajdan Yaklaşık 100 Bin Elektrik Müşterisi Etkilendi

Yaşanan sabotaj eylemleri nedeniyle aralarında Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin de bulunduğu çok sayıda sağlık kuruluşu, lokanta, market, ticarethane, işletme, atölye gibi işyerleri ve binlerce konut karanlıkta kaldı. Sabotaj kaynaklı olarak yaşanan kesintilerden yaklaşık 100 bin elektrik müşterisinin etkilendiği belirlendi.

Saatlerce enerjisiz kalan bu yerlerde sağlık hizmetleri sunulamadı, işyerleri ise ciddi oranlarda zarara uğradı. Ramazan ayında bulunulması ve sabotaj eylemlerinin iftar saatine yakın gerçekleştirilmesi yüzünden Diyarbakırlı vatandaşlar da sıkıntılar yaşadı.

Yetkililer, söz konusu eylemleri gerçekleştirenlerin, elektrik şebekesi işletimi konusunda bilgi sahibi olduğunun anlaşıldığını bildirdiler.

Sabotaj Eylemleri İle İlgili Suç Duyusunda Bulunuldu

Bu arada, Dicle Elektrik Dağıtım avukatları, yaşanan sabotaj eylemleri nedeniyle cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundular. Yapılan suç duyurusu üzerine yaşanan sabotaj olayları ile ilgili polis geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda sabotajcıların kimliklerinin belirlenerek, kısa sürede yakalanmaları bekleniyor.


Öte yandan Dicle Elektrik Dağıtım, yeni bir sabotaj girişiminin yaşanmaması için elektrik dağıtım merkezlerindeki güvenlik tedbirlerini artırdı. Mevcut güvenlik önlemleri gözden geçirilirken, birtakım yeni tedbirler de alındı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title