Haberler

Diyarbakır'da Dünya Hayvanları Koruma Günü Kutlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü, Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde öğrencilerin katıldığı bir etkinlikle kutladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nü, Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde öğrencilerin katıldığı bir etkinlikle kutladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde etkinlik düzenledi. Etkinliğe anaokulu, ilkokul ve Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri katıldı. Öğrencilere, 3 dilde hazırlanan ve hayvan haklarının anlatıldığı kitapçık ile üzerinde hayvan sevgisinin simgelendiği şapkalar dağıtıldı. Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni gezen öğrencilere, veteriner hekimler tarafından bilgi verildi. Ziyarette gelen öğrenciler, barınakta kalan hayvanlara süt ve mama bağışında bulundu.

"Bin öğrenci ziyaret etti"

Sağlık İşleri Daire Başkanı Rıfat Mertoğlu, Dünya Hayvanları Koruma Günü'nün hem ülkede hem de dünyada kutlandığını hatırlatarak, düzenledikleri etkinlik kapsamında yaklaşık bin öğrencinin Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ettiğini vurguladı. Öğrencilere özellikle çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için bilgiler verdiklerinin altını çizen Mertoğlu, veterinerlik bölümü öğrencilerinin merkezi tanıma şansı yakaladıklarını dile getirdi.

Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kaza geçiren ve hasta olan hayvanlara gerekli müdahalelerin yapılabildiğinin bilgisini veren Mertoğlu, aşılama işlemlerinin ardından hayvanların tekrar doğaya ya da alındığı alana bırakıldığını ifade etti. Mertoğlu, "Şu an merkezimizde 200 köpek ve 50'ye yakın kedi bulunuyor. Merkez 700 köpek ve 200 kedi kapasitesine sahiptir. Birçoğunun tedavisini yaptıktan sonra doğaya bıraktık. Hayvanlar doğada daha mutlular. Vatandaşlardan tek ricam etraflarında bulunan hayvanlara duyarlı olmalarıdır. Mümkünse sokaklara hayvanlar için bir kap yemek ve bir tas su bıraksınlar. Kış ayları yaklaşıyor, sokaklarda yaşayan kedileri sahiplenip evlerinde barındırsınlar. ya da bahçeleri varsa hayvanların barınabileceği küçük bir yer yapsınlar. Bizler etrafımızdaki canlılarla yaşamak zorundayız. Canlılar olmadığı zaman dünyanın da bir anlamı olmaz. Doğa hayvanlarla, bitkilerle, insanlarla güzeldir ve bir bütünlük arz ediyor" dedi.

Hayvanlara mama ve süt bağışında bulunmak isteyenlerin dilekçe ile başvurularını kabul ettiklerini kaydeden Mertoğlu, bağışta bulunmak isteyen kurum ya da şahısların merkezi ziyaret edebileceklerini sözlerine ekledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dicle Üniversitesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title