Haberler

Diyarbakır'da Dumandan Zehirlenen Aileden Geriye Bu Görüntüler Kaldı

Güncelleme:

Diyarbakır'da dumandan zehirlenerek hayatlarını kaybeden 5 kişilik Özcan ailesine mezar olan evden geriye kalan görüntüler yürek burktu.

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Alangöl köyünde ilk belirmelere göre elektrik kontağından çıkan ve buna bağlı olarak dumandan zehirlenerek yaşamlarını yitiren Özcan ailesinin tek katlı evinden geriye kalan görüntüler içler acıttı.

Yaşanan acı olayda baba Murat Özcan (42), anne Leyla (35) çocukları Gül (15), Azat (12) ve Mehmet Özcan (6) hayatlarını kaybettiler.

"GÖRÜNCE YIKILDIM"

Sabaha karşı yaşanan acı olayda köylülerin feryatları üzerine eve geldiğini belirten Mehmet Özcan'nın amcasının oğlu Erdal Bozkurt, karşılaştığı manzara ile yıkıldığını belirtti.

"FERYATLARI DUYDUM KOŞTUM..."

Yaşadığı derin üzüntüyü anlatan Bozkurt; "İşe gitmeden önce köyde biraz ses feldiğini farkettim. Köyde kavga oluyor sandım. Kadın sesi duydum bir de baktım ki eşim çok ağlıyordu. Feryat ediyordu. Burada içeriye girmeye çalıştık. Kapıyı açtılar ve büyük abisi ilk fark etti. Daha sonra yan taraftaki komşusu damdan girdi ve çocuk, anne ve baba kapıya kadar sürüklenmişler. Diğer odada da çocukların cansız bedenleri vardı." dedi.

"MEHMET BİSİKLETİNİ VERMEK İSTEMEDİ"

Erdal Bozkurt aileyle en son dün akşam birlikte yemek yediklerini anlatarak; "En son dün öğlen biz de yemek yedik. Küçük oğlu Mehmet ile konuştuk ve ona dedim ki, 'bisikletini benim oğluma verir misin?' diye sormuştum. O da bana, 'sen çalışıyorsun, paran var oğluna alırsın' diye söyledi. Bize olayla ilgili detaylı olarak bilgi verilmedi. Ama ocakta yemek bırakıldığı ve dumandan zehirlendikleri söylendi." ifadelerini kullandı.

YARDIM İÇİN BAŞVURUDA BULUNMUŞ

Erdal Bozkurt ayrıca amcasının oğlu Mehmet Özcan'nın maddi durumları iyi olmadığı için çoğu kez yetkililere başvuruda bulunduğunu ancak hiçbir yanıt alamadığını söyledi. Tek göz odalarında yaşam mücadelesi veren Özcan ailesinin hayat hikayesi de içler acıttı.

Evin tek göz odasında yemek yiyen, misafirlerini ağırlayan ve uyuyan ailenin buzdolabındaki bir tabak zeytin, iki domates ve biraz da peynirin bulunduğu manzara adeta yoksulluğun fotoğrafını yansıttı.

"GÜL, ENGELLİYDİ"

Erdal Bozkurt, Özcan ailesine ait evin etrafının tel örgülerle çevrili olmasının ailenin en büyük ferdi olan 16 yaşındaki Gül'ün engelli olmasından kaynaklandığını aktardı.

İşte bugün Türkiye'yi ağlatan acı dolu evden kareler:







Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özcan Murat Özcan Diyarbakır Yenişehir Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (157)

ŞENTÜRK TÜRKDOGANmobilWeb@haberler.com:

LAN ÇUMHURBAŞKANI LAN DIYANETİŞLERİ BAŞKANI BAKIN BAKIN MILYON DOLARLIK SARAYLAR MERSEDESLER BAŞINIZI YESIN YAZIK BE BÜTÜN ADİ SİYASETÇİLER GELİN ULAN BU GÖRÜNTÜLERi GÖRÜN BU ARADA

35
6
yanıtYanıtla
sibel çokgezen:

hiç üzülmedim:)

4
35
yanıtYanıtla
servet:

benim evimde bile klima yok. fakirlikten klima taktırabilmişler ancak yazzzık

3
35
yanıtYanıtla
tuncmobilWeb@haberler.com:

kaçak elektrik kullanmanin cezasi işte..

3
32
yanıtYanıtla
AKPKK BİTMİSTİR ARTIK..:

İSTE AKEPE NİN YENİ TÜRKİYESİ BU MALESEF. . . İNSANIN İCİ PARCALANIYOR. .

23
12
yanıtYanıtla
gamzemobilWeb@haberler.com:

Saraya selam yoksulluga devam

30
3
yanıtYanıtla
hamzamobilWeb@haberler.com:

Dolapta 2 zeytin biraz peynirden baska bisey olmasa da sarayimiz var itibarimiz var. Batsin sizin sohret tutkunuz

30
2
yanıtYanıtla
AAmobilWeb@haberler.com:

Elektrik kaçak bu yüzden olmuş ama kafama takılan şu babm çiftçi biz vantilator dahi kullanamıyoz faturayı ödeyemicez dye bunlar klimayı nası takıyo dahası bi fatura ödemesek kesiliyo tedaş bu kaçakları görmüyo mu

10
22
yanıtYanıtla
TÜLİN:

Allah hepimizi ıslah etsin. . . Komşumuz açken tok yatıyoruz. . .

31
1
yanıtYanıtla
sağ serbest solda mercedes:

çerez paralarından bu insanlara verse ya Allahsızlar!

30
0
yanıtYanıtla
Tüm 157 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title