Haberler

Diyarbakır'da "Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu" Toplantısı

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) 2. Rehber Öğretmenleri toplantısı yapıldı.

Dicle Üniversitesi kongre merkezinde gerçekleşen ve Çocuk ve Ergen Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şeref Şimşek tarafından verilen eğitim toplantısına rehber öğretmenler ilgi gösterdi.

''DİKKAT EKSİKLİĞİ TEDAVİ EDİLEBİLİR''

Şimşek, dikkat eksikliğine vurgu yaparak, hiperaktivite ve dikkat eksikliğinin gerek çocuk, gerekse yetişkinler için bir hastalık olarak tanımlandığını, kişiye ve çevresine önemli olumsuzluklar yaşatan bu hastalığın tedavi edilebilir bir sağlık problemi olduğunu söyledi.

''KARAKTERİZE BİR BOZUKLUK''

"Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) aşırı hareketlilik, kısa dikkat süresi ve ataklıkla (yetersiz dürtü kontrolü) karakterize bir bozukluktur" diyen Şimşek, hastalığın kendini çocukluk çağında dikkatsizlik ve/veya aşırı hareketlilik (hiperaktivite), unutkanlık, tepkilerin kontrolsüzlüğü ve kolayca başka şeylere sapma olarak gösterdiğini dile getirdi.

LABORATUVAR EKSİKLİĞİNDEN ŞİKATETÇİ OLDU

Dikkatsizliğin özelliklerini kolaylıkla dikkatin dağılması, detayları gözden kaçırma, unutkanlık, sık sık bir aktiviteden diğerine atlamak, bir konuda odaklanmakta güçlük çekme olarak tanımlayan Şimşek, DEHB'nin klinik bir tanı olduğunu ve tanıyı kesinleştirmeye yönelik herhangi bir laboratuvar tetkiki veya özgün bir test olmadığını belirtti.

Anne ve babanın, öğretmenin, çevrenin bu konuda eğitilmesinden bahseden Şimşek, yaklaşık bir saat boyunca rehber öğretmenleri hastalık konusunda bilgilendirdi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Dicle Üniversitesi Diyarbakır Eğitim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title