Haberler

Diyarbakır'da Dev Terör Operasyonu! Vatandaş Polise Dua Etti

Güncelleme:

Diyarbakır'da PKK'ya yönelik yapılan operasyonlar sırasında polislerin yanına gelen bir vatandaş, "Allah sizin yardımcınız olsun." dedi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için sokağa çıkma yasağının devam ettiği Fatihpaşa, Hasırlı ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde hendek kazan, barikat kuran, güvenlik güçlerine silah ve bombalı saldırılarda bulunan, kamu düzenini bozan eylemler gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin yakalanması, hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan operasyon sürüyor.

Hava destekli olarak 4 günden bu yana devam eden operasyona aralarında özel harekât timlerinin de bulunduğu 2 bin 816 personel katılıyor. Onlarca teröristin yakalandığı operasyonda çok sayıda silah, el yapımı patlayıcı ve mühimmat da ele geçirildi.

Çalışmalar kapsamında, polis ekipleri iş makineleriyle teröristlerce kurulan çok sayıda barikatı kaldırarak, hendekleri kapattı ve patlayıcı tuzakları imha etti. Teröristlerin, güvenlik güçlerinin havadan görüntü almasını engellemek ve pusu hazırlığı yapmak için sokakların üzerini kapattığı brandalar da kaldırıldı.

HALK MEMNUN, VATANDAŞLAR DUA ETTİ

Operasyon sırasında güvenlik güçlerinin yanına gelen kadın ve erkekler, günlük yaşamlarını çekilmez hale getiren ve hayatlarını hiçe sayan örgüt mensuplarının yakalanmasından duydukları sevinci anlattı.

"ALLAH SİZİN YARDIMCINIZ OLSUN"

Güvenlik güçlerine teşekkür eden vatandaşlar, haftalardır terörist saldırılar nedeniyle çile dolu günler yaşadıklarını ve evlerinden dışarı çıkamadıklarını ifade etti. Hendeklerin kapatıldığı sırada polislerin yanına gelen bazı vatandaşlar ''Allah sizin yardımcınız olsun'' dedi. Güvenlik güçleri de teröristlerin yaptığı tahribat nedeniyle sokaklardan geçmekte güçlük çeken çocuk, kadın ve yaşlılara yardımcı olarak, her zaman bölge halkının yanında yer aldığını gösteriyor.

BOŞALTILAN EVLERE DE ZARAR VERMİŞLER

Yüksekliği yer yer iki metreye ulaşan barikatlardan, kazılan hendeklerden, teröristlerin baskılarından ve eylemlerinden rahatsızlık duyan çok sayıda ailenin, eşyalarını dahi alamadan yakınlarının yanına gitmek için ayrıldığı ilçede, ailelerin terk etmek zorunda kaldığı evlere de terör örgütü mensuplarınca zarar verildiği ortaya çıktı.



Teröristlerin, vatandaşlar tarafından terk edilen evleri tahrip ederek, güvenlik güçlerine yönelik saldırı ve pusu hazırlığında kullandığı görüldü.

ÖZEL HAREKÂT POLİSİ KÖPEĞE YEMEK VERDİ

Operasyon kapsamında Kurşunlu Camii de terör örgütü mensuplarından temizlendi. Burada yemek yiyen bir özel harekât polisi bahçede bulunan bir köpeğe kumanyasından verdi.






Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (43)

02Mobil-ANDROID:

yaşasın HDP oylar HDP ye

63
193
yanıtYanıtla
Mehmet şirin YILDIZ:

HANİ YUZUNU KAPATMAK YASAKTI, NEDEN POLİSLER KAPATIYORLAR

32
210
yanıtYanıtla
kürt:

can güvenliği o hainler cok pkk itleri yüzünden anladın mı keko

yanıt29
yanıt21
Murat:

Ben musuman bir Kürdüm marknist komünist dinsiz taseron pkk benim temsil edemez o kadar zararı Kürtlere vermekten başka bişey yapmadikar

152
23
yanıtYanıtla
Diyarbakırlı 2:

inancı Ne olursa olsun içinde insan sevgisi olan huzur ve istikrarın hepimiz için gerekli olduğuna inanan herkes PKKlileri ihbar etmelidir ihbar etmiyen işlenen suçlara ortak oluyor demektir bunlara kalsa evimizde rahat oturamayız bile

135
22
yanıtYanıtla
şanlıurfa:

camiyidahi istemiyen pkk hdp bunun nasıl hesabını vereçek

137
16
yanıtYanıtla
Es-Es:

Kabzanın üstündeki ay yıldıza kurban olayım.

132
14
yanıtYanıtla
mervan:

Kirli.reklam

15
112
yanıtYanıtla
tek çare ak parti:

HALK HDPden BIKTI TEK ÇARE AK PARTİ

94
13
yanıtYanıtla
diyarbakırlı:

kendini akpye satmışlardır bunlar

8
99
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title