Haberler

Diyarbakır'da Camiler Doldu, Taştı

Diyarbakır’da binlerce vatandaş bayram namazını kılmak için camilere akın etti.

Diyarbakır'da binlerce vatandaş bayram namazını kılmak için camilere akın etti. Bayram namazını Ulu Cami'de kılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, terör örgütlerini lanetleyerek barışın yeryüzüne yayılması ve hakim olması temennisinde bulundu.

Diyarbakır'da 103 gün süren operasyonlar ve sokağa çıkma yasağının ardından yavaş yavaş normale dönmeye başlayan merkez Sur ilçesinde bulunan ve Müslümanların 5. Harem-i şerifi olarak kabul edilen tarihi Ulu Cami her bayram olduğu gibi bu bayram da doldu taştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Vali Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar ve beraberindekiler vatandaşlarla beraber bayram namazını kıldılar. Namaz bitiminde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker ve beraberindekiler vatandaşlarla bayramlaştı. Cami çıkışında vatandaşlara şeker ikram edildi.

Burada açıklamalarda bulunan Mehdi Eker, dün Medine-i Münevvere'de yapılan saldırıyı hatırlatarak, "bu bayram da müslümanların kanı dökülüyor" dedi. Eker, "Hazreti Muhammed'in kabrinin bulunduğu yere intihar saldırısı olduğu değerlendirilen bir saldırı oldu. En kötüsü de bu kan döken canilerin, DAEŞ gibi terör örgütlerinin yer yer İslam ile adlarının birlikte anılması ve bununla birlikte nerelerden beslendikleri karanlık olan bu terör örgütlerinin Müslümanlarının kanını akıtması ve Müslümanlara bunun üzerinden kinin ve nefretin gelişmesine sebebiyet vermeleri. Bir de ülkemiz ve şehrimiz için son derece önemli olan PKK terör örgütünün eylemleri var. Biz böyle bir bayram gününde Müslümanların yüreğinin yanmasına sebep olan bu karanlık zihniyeti bu vesile ile bir kez daha lanetleniyoruz. Allah onlara bir daha Müslümanların kanını dökmeye fırsat vermesin, temennisinde bulunuyorum. Barışın ve huzurun hem ülkemize hem de bütün insanlığa hakim olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz. İslam'ın kelime manası barıştır. Barışın yeryüzüne yayılması, hakim olması hepimizin temennisi ve barışı bozanlara karşı da hepimizin mücadale etmesi gerekiyor. Bu vesile tüm hemşehrilerimizin, milletimizin, İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. Huzura, barışa, kardeşliğe, vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Diyarbakır AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title