Haberler

Diyarbakır'da Bes Öncülüğünde Kahvaltı ve Uçurtma Şenliği

Diyarbakır’da sivil toplum örgütleri ve çeşitli sendika çalışanları Büro Emekçileri Sendikası (BES) öncülüğünde gelenekselleşen ve bu sene dördüncüsü yapılan uçurtma şenliği ve kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

Diyarbakır'da sivil toplum örgütleri ve çeşitli sendika çalışanları Büro Emekçileri Sendikası (BES) öncülüğünde gelenekselleşen ve bu sene dördüncüsü yapılan uçurtma şenliği ve kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

Diyarbakır Nevruz Parkı'nda bir araya gelen emekçiler ve sendika çalışanları şenliğe toplu kahvaltı yaparak başladı. Şenliğe aileleri ile katılan çalışanlar, hep beraber olmanın tadını çıkardı. Kahvaltı ile başlayan şenlik halaylarla devam etti. Hep beraber halaya duran sivil toplum örgütleri ve sendika çalışanları uçurtma uçurtmayı ihmal etmedi. BES Diyarbakır Şube Eş Başkanı Mehmet Karaaslan öncülük ettikleri şenlikle ilgili bilgi verdi. Düzenledikleri şenlikle aslında haklarını aradıklarını ve seslerini duymayı hedeflediklerini dile getiren Karaaslan, bu tür etkinlikleri daha sık yapacakları mesajını verdi. Karaaslan, "Grevleri yükseltmek ve daha büyük bir dayanışma için, sesimizi duyurmak için sosyal etkinlik düzenliyoruz. Örgütlülüğümüzü geliştirmek, haklarımızı almak için büyük bir eylemsellik ve mücadele dönemine giriyoruz. O açıdan bu tür sosyal etkinlikleri bundan sonra sık sık yapacağız. Amaçlarımız ve taleplerimiz belli ve nettir. Kazanımlarımız yok, maaş farkları ödenmemiş, maaş zamları sıfırlanmış, enflasyon farkımız gasp edilmiş durumda. Çalışanlar 4A, 4B, 4C diye bölünmüş ve bu şekilde hak kayıplarımız devam ediyor. Biz de buna yönelik süreç içinde örgütlenme ve büyük bir mücadele içinde olduğumuzdan dolayı bu tür etkinlikler yapıyoruz" dedi.

Etkinliğe katılan isimlerden biri olan Dilan Yakut, tüm çalışanlar olarak bir arada olmanın ve güzel havanın tadını çıkardıklarını söyledi. Yakut, bu etkinliğe katılmış olmaktan mutlu olduklarını belirterek, "Büro Emekçiler Sendikası olarak bu 4. kahvaltı ve uçurtma şenliğimizdir. Bu dördüncü senemizde gerçekten şu anda arkadaşlarımızın bu havada coşkulu güzel ve dayanışma içinde vakit geçirmesi için gerekli şartları ve irtibatı sağlamaya çalıştık. Şu anda her şey çok güzel, bütün arkadaşlar mutlu, en azından baharın gelişi ile baharın canlılığı ile şu anda arkadaşlarımız baharın canlılığını yaşıyorlar" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Karaaslan Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title