Haberler

Diyarbakır'da Aşura Çadırı Kuruldu

Güncelleme:

Hz. Hüseyin ve beraberinde şehit olanları anma amacıyla Diyarbakır'da Aşura çadırı kuruldu. Çadırda, ziyaretçilere helva ve çay ikramında bulunulurken, Ehli Beyt Kültürü, Caferilik ile ilgili birinci elden kaynak ve dokümanlar ile Caferi takvimi hediye ediliyor.

ÇADIRDA ÇAY VE HELVA İKRAMI

Diyarbakır'ın Sur İlçesi Dağkapı meydanına kurulan Aşura çadırı, sabah erken saatlerden gecenin ilerleyen vakitlerine kadar açık tutuluyor. Hz. Hüseyin ve beraberinde şehit olanları anma amacıyla kurulan çadıra Diyarbakırlıların ilgi gösteriyor. Çadır dışında vatandaşlara İstanbul Şişli Belediyesi tarafından bastırılan Caferider'in kaynaklarıyla oluşturulan 'İmam Hüseyin ve Kerbela' isimli derginin yanı sıra, yine Caferi takvimi ve 'İmam Rıza'dan Dualar' isimli kitap hediye edilirken, çadır içerisinde ise Hz. Hüseyin ve Kerbela konulu sinevizyon gösterisi yapılıyor. Çadırda oturan vatandaşlara çay ve helva ikramı da yapılıyor.

"DİYARBAKIRLILAR HZ. HÜSEYİN'İ ÇOK SEVİYOR"

Çadırın görevlilerinden Emrullah Kaya, bin 375 yıllık bir matemi yaşadıklarını ve yüreklerinde bitmeyen Hz. Hüseyin aşkını taze tuttuklarını kaydederek, "Hz. Hüseyin ve kerbela şehitleri yeryüzü var oldukça hep anılacaktır" dedi. Diyarbakırlıların dini hassasiyetlerinin çok fazla olduğunu ve Hz. Hüseyin'i çok sevdiklerini dile getiren Kaya, "Maneviyatı çok büyük olan bu şehirde Hz. Peygambere ve Hz. Hüseyin'e olan sevgi çok büyük. Yaşlılarımıza Hz. Hüseyin ve kerbela dediğimizde gözlerinin dolduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Kaya, Muharrem ayının son gününe (13 Kasım Çarşamba) kadar çadırın sabah saat 09,00'dan akşam saat 16,00'ya kadar ziyaretçilerini kabul etmeye devam edeceğini ifade etti. Kaya, Çadırın kaldırılacağı 14 Kasım Perşembe günü ise Diyarbakır'da Hz. Hüseyin ve Kerbela konulu bir konferans düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Hüseyin Bin Ali Diyarbakır Güncel Haberler

title