Haberler

Diyarbakır'da Aşk ile Anadolu Konseri

Diyarbakır Dicle Üniversitesi öğrencileri, Dersim Mazgirt’teki öğrencilere eğitim amacıyla üçüncü konserini düzenledi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi öğrencileri, Dersim Mazgirt'teki öğrencilere eğitim amacıyla üçüncü konserini düzenledi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi, Dersimiz Dersim adı altında başlatılan projenin üçüncü konseri olan 'Aşk ile Anadolu' adlı konseri Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Konseri düzenleyen üniversite öğrencilerinin ders kapsamında yürüttüğü "Dersimiz Dersim" adlı projeye mali destek sağladıklarını belirten Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yalçın Tombul, projeyi devlet konservatuvarı hocaları ile üniversite öğrencilerinin gerçekleştirdiğini söyledi. Doç. Dr. Tombul, 'Dersimiz Dersim' adlı projeye emek veren Yrd. Doç. Dr. Remzi Yardımcı, Yrd. Doç. Dr. Fatih Yılmaz ve konserin aşamasında kendilerini yalnız bırakmayan öğrencilerine teşekkür etti.

Dersimiz Dersim projesinin amacının Mazgirt'teki üç okulun restorasyonunu yapmak olduğunu belirten Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Remzi Yardımcı ise, "Bu tamamen öğrencilerimizin gayretine dayanan bir projeydi. Biz sadece rehberlik yapıyoruz. ve bu çalışma kapsamında gelir sağlamak amacıyla böyle konserler verdik. Bu bizim üçüncü konserimizdi ve son haftaya girdik. 7 Mayıs'ta biz Dersim'e doğru yola çıkacağız. Topladığımız tüm bağışları ve güzellikleri yerine göndereceğiz. Öğrencilerime ben çok çok teşekkür ediyorum. Onlar yüreklerini koydular, yürekleriyle bu işi yaptılar. Onlar iyi ki varlar. Dicle üniversitesi merkezi bir üniversitedir. Var olan birçok üniversite bizim türememiz şeklinde gelişti. Merkezdeki olan bir üniversite olarak merkezi üniversitenin de sorumluluğunu taşımak zorundayız. ve bu tip etkinlikleri yaygınlaştırmak ve örnek olmak zorundayız" dedi.

Konserde, Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Recep Kalkan da bağlama çaldı.

Konserin sonunda davetliler, konseri düzenleyenleri ayakta alkışladı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Mazgirt Dersim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title