Haberler

Diyarbakır'da Asılan Afişe Tepki

Erzurum'daki sivil toplum örgütü temsilcileri, Diyarbakır'da, Yenişehir Belediyesinin bilboardlara Danimarkalı bir karikatüristin "Hazreti Muhammed'e hakaret içeren" çizimini kullanmasına tepki gösterdi.

Erzurum'daki sivil toplum örgütü temsilcileri, Diyarbakır'da, Yenişehir Belediyesinin bilboardlara Danimarkalı bir karikatüristin "Hazreti Muhammed'e hakaret içeren" çizimini kullanmasına tepki gösterdi.

Memur-Sen Erzurum İl Başkanı Abdullah Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür denemelerle halkın nabzının ölçülmeye çalışıldığını söyledi.

Halkın, konu Hazreti Peygamber ve kutsallara hakarete gelince asla sessiz kalmayacağının bilinmesi gerektiğini ifade eden Duman, şöyle konuştu:

" Danimarka'da yayınlanan ve en şiddetli bir şekilde tepkinin gösterildiği karikatürün Diyarbakır'da tekrar gösterilmesi basit bir tesadüf değil. Halk bu uğurda ne yapılması gerekiyorsa sonuna kadar yapacak iradeyi gösterecek, kutsal değerlerini ne pahasına olursa olsun koruyacak ve yüceltecektir. Diyarbakır Yenişehir Belediyesi'nin bu konuda özür dileyip karikatürün kaldırılmasına karar vermesi her ne kadar olumlu bir adım olsa bile bizler için yetersiz görüldüğünü belirtmek isteriz."

Olayı kınayan Duman, sorumluların cezasız kalmaması gerektiğini vurguladı.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Erzurum il temsilcisi Mehmet Emin Daş da Kürtlerin tarih boyunca hep dindar ve Müslüman olarak anıldığını belirtti.

"Kürt kardeşlerimiz üzerinde kirli eller operasyon yapmaya çalışıyor" ifadesini kullanan Daş, bölgede İslam dinine karşı yıpratma kampanyası uygulandığını kaydetti.

Daş, İslam ahlakının ocaklara ateş düşüren, kundaktaki bebeklere acımayıp kıyan, yol kesip eşkıyalık yapan, dinsiz ve ırkçı PKK'yı asla kabul etmediğini vurgulayarak "Churchill'in 1918'de Çanakkale'de mağlup olduktan sonra kullandığı, 'bu milletin elinden Kuran'ı almadıkça onları yenemeyiz' cümlesinin fiiliyatını bugün Diyarbakır'da görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Danimarka Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title